Farsz do uszek wigilijnych
4 porcje
40 min
Łatwe
Wigilijne uszka to coś, na co czekam przez cały rok. Podaje się je jako dodatek do barszczu czerwonego lub zupy grzybowej. W Akademii Smaku pokażę, jak przygotować farsz do uszek.
Składniki
50 g suszonych grzybów (prawdziwki lub podgrzybki)
2 łyżki masła
1 mała cebula
1 jajko
1 łyżka tartej bułki
sól, pieprz do smaku
Farsz do uszek wigilijnych
Farsz do uszek wigilijnych
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Suszone grzyby zalej wodą tak, by je w całości przykryła i odstaw na całą noc.
Grzyby ugotuj na płycie grzewczej do miękkości pod przykryciem, następnie odsącz.
Cebulę obierz, pokrój w małą kosteczkę, smaż na złoty kolor na maśle.
Ugotowane grzyby drobno posiekaj i przesmaż na maśle razem z cebulką.
Porada
Ustawiasz temperaturę palnika na wyczucie? Nigdy więcej! Dzięki płytom FlameSelect bez trudu wybierzesz i utrzymasz właściwą moc grzania.
Dodaj tartą bułkę i jajko, przypraw solą i pieprzem do smaku, dokładnie wymieszaj.
Komentarze