Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Wigilijne uszka to coś, na co czekam przez cały rok. Podaje się je jako dodatek do barszczu czerwonego lub zupy grzybowej. W Akademii Smaku pokażę, jak przygotować farsz do uszek.

Składniki

50 g suszonych grzybów (prawdziwki lub podgrzybki)
2 łyżki masła
1 mała cebula
1 jajko
1 łyżka tartej bułki
sól, pieprz do smaku

Opis wykonania

1

Suszone grzyby zalej wodą tak, by je w całości przykryła i odstaw na całą noc.

2

Grzyby ugotuj na płycie grzewczej do miękkości pod przykryciem, następnie odsącz.

Cebulę obierz, pokrój w małą kosteczkę, smaż na złoty kolor na maśle.

Ugotowane grzyby drobno posiekaj i przesmaż na maśle razem z cebulką.

Porada

Ustawiasz temperaturę palnika na wyczucie? Nigdy więcej! Dzięki płytom FlameSelect bez trudu wybierzesz i utrzymasz właściwą moc grzania.



Bosh Logo
Bosh
3

Dodaj tartą bułkę i jajko, przypraw solą i pieprzem do smaku, dokładnie wymieszaj.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych