Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Farsz do uszek wigilijnych

Opis wykonania

Wigilijne uszka to coś, na co czekam przez cały rok. Podaje się je jako dodatek do barszczu czerwonego lub zupy grzybowej. W Akademii Smaku pokażę, jak przygotować farsz do uszek.

Farsz do uszek wigilijnych - krok 1

Suszone grzyby zalej wodą tak, by je w całości przykryła i odstaw na całą noc.

Farsz do uszek wigilijnych - krok 2

Grzyby ugotuj do miękkości pod przykryciem, następnie odsącz.

Cebulę obierz, pokrój w małą kosteczkę, smaż na złoty kolor na maśle.

Ugotowane grzyby drobno posiekaj i przesmaż na maśle razem z cebulką.

Farsz do uszek wigilijnych - krok 3

Dodaj tartą bułkę i jajko, przypraw solą i pieprzem do smaku, dokładnie wymieszaj.