Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Doskonałe jako ciepła kolacja lub wyjątkowa przekąska na spotkanie ze znajomymi.

Składniki

4 szt. pieczarki Portobello
1 szt. kulka mozzarelli
1 szt. pęczek natki pietruszki
2 szt. suszone pomidory
2 szt. ząbki czosnku
1 łyżeczka suszonych płatków chilli (1 cm kawałek świeżej papryczki)
sól i pieprz do smaku
oliwa

Opis wykonania

Faszerowane pieczarki Portobello podane jako przekąska zachwycą twoich znajomych i będą hitem każdej imprezy. Podane z rukolą będą doskonałe na kolację.

Opis wykonania

Rozgrzej piekarnik do 200°C. Grzyby oczyść na sucho lub przy pomocy wilgotnej ściereczki. Odetnij nóżki i drobno je posiekaj. Drobno posiekaj również natkę, czosnek i pomidory, a następnie wymieszaj dokładnie z nóżkami grzybów. Farsz skrop delikatnie oliwą i dopraw solą i pieprzem. Mozzarellę odsącz, pokrój w kostkę i dodaj do przygotowanego farszu. Kapelusze podpiekaj w piekarniku przez około 5 minut. Następnie napełnij je nadzieniem i dalej zapiekaj, aż ser się rozpuści i delikatnie zarumieni.

TIP

Grzyby portobello można zamienić na białe lub brązowe pieczarki. Wybierz takie, które będą miały większe kapelusze – łatwiej będzie je faszerować.

Jeśli nie lubisz ostrych smaków chilli możesz zamienić na słodką paprykę.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych