Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Faszerowane grzyby

Faszerowane grzyby

Opis wykonania

20 min
Łatwe
dla 4 osób

Doskonałe jako ciepła kolacja lub wyjątkowa przekąska na spotkanie ze znajomymi.

Faszerowane pieczarki Portobello podane jako przekąska zachwycą twoich znajomych i będą hitem każdej imprezy. Podane z rukolą będą doskonałe na kolację.



Opis wykonania



Rozgrzej piekarnik do 200°C. Grzyby oczyść na sucho lub przy pomocy wilgotnej ściereczki. Odetnij nóżki i drobno je posiekaj. Drobno posiekaj również natkę, czosnek i pomidory, a następnie wymieszaj dokładnie z nóżkami grzybów. Farsz skrop delikatnie oliwą i dopraw solą i pieprzem. Mozzarellę odsącz, pokrój w kostkę i dodaj do przygotowanego farszu. Kapelusze podpiekaj w piekarniku przez około 5 minut. Następnie napełnij je nadzieniem i dalej zapiekaj, aż ser się rozpuści i delikatnie zarumieni.



TIP



Grzyby portobello można zamienić na białe lub brązowe pieczarki. Wybierz takie, które będą miały większe kapelusze – łatwiej będzie je faszerować.



Jeśli nie lubisz ostrych smaków chilli możesz zamienić na słodką paprykę.


Akademia Smaku
Wiecej moich przepisów
Wasza ocena