Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Faszerowane grzyby

Opis wykonania

Doskonałe jako ciepła kolacja lub wyjątkowa przekąska na spotkanie ze znajomymi.

Faszerowane pieczarki Portobello podane jako przekąska zachwycą twoich znajomych i będą hitem każdej imprezy. Podane z rukolą będą doskonałe na kolację.

Opis wykonania

Rozgrzej piekarnik do 200°C. Grzyby oczyść na sucho lub przy pomocy wilgotnej ściereczki. Odetnij nóżki i drobno je posiekaj. Drobno posiekaj również natkę, czosnek i pomidory, a następnie wymieszaj dokładnie z nóżkami grzybów. Farsz skrop delikatnie oliwą i dopraw solą i pieprzem. Mozzarellę odsącz, pokrój w kostkę i dodaj do przygotowanego farszu. Kapelusze podpiekaj w piekarniku przez około 5 minut. Następnie napełnij je nadzieniem i dalej zapiekaj, aż ser się rozpuści i delikatnie zarumieni.

TIP

Grzyby portobello można zamienić na białe lub brązowe pieczarki. Wybierz takie, które będą miały większe kapelusze – łatwiej będzie je faszerować.

Jeśli nie lubisz ostrych smaków chilli możesz zamienić na słodką paprykę.

Bosch do kuchni