Faszerowane grzyby
4 porcje
20 min
Łatwe
Składniki
Faszerowane grzyby
Faszerowane grzyby
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Faszerowane pieczarki Portobello podane jako przekąska zachwycą twoich znajomych i będą hitem każdej imprezy. Podane z rukolą będą doskonałe na kolację.
Opis wykonania
Rozgrzej piekarnik do 200°C. Grzyby oczyść na sucho lub przy pomocy wilgotnej ściereczki. Odetnij nóżki i drobno je posiekaj. Drobno posiekaj również natkę, czosnek i pomidory, a następnie wymieszaj dokładnie z nóżkami grzybów. Farsz skrop delikatnie oliwą i dopraw solą i pieprzem. Mozzarellę odsącz, pokrój w kostkę i dodaj do przygotowanego farszu. Kapelusze podpiekaj w piekarniku przez około 5 minut. Następnie napełnij je nadzieniem i dalej zapiekaj, aż ser się rozpuści i delikatnie zarumieni.
TIP
Grzyby portobello można zamienić na białe lub brązowe pieczarki. Wybierz takie, które będą miały większe kapelusze – łatwiej będzie je faszerować.
Jeśli nie lubisz ostrych smaków chilli możesz zamienić na słodką paprykę.
Komentarze