Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Fit makaron ze świeżym szpinakiem, kurczakiem i pomidorkami koktajlowymi

Fit makaron ze świeżym szpinakiem, kurczakiem i pomidorkami koktajlowymi
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Prosty i szybki sposób na dietetyczny makaron ze szpinakiem. Makaron ze świeżym szpinakiem to doskonały pomysł na obiad w ciepłe i upalne dni.

Składniki

150 g makaronu razowego
250 g szpinaku
200 g fileta z kurczaka
12 pomidorków koktajlowych
1 cebula
2 ząbki czosnku
½ łyżeczki kurkumy
½ łyżeczki masła
Pieprz i sól do smaku

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
453 kcal
Tłuszcz
5.4 g
Węglowodany
60.4 g
Błonnik
38.4 g
Białko
10 g
Sól
2.8 g

Opis wykonania

Cebulę i czosnek obierz i drobno pokrój. Pomidorki umyj i przekrój na połówki. Kurczaka pokrój w kostkę.

Na niewielkiej ilości wody podduś cebulę. Gdy zrobi się szklista, dodaj kurczaka. Po kilku minutach dodaj umyte i osuszone liście szpinaku. Całość podgrzewaj na małym ogniu cały czas mieszając.

Porada

Pola Booster na płytach indukcyjnych Bosch pozwalają na szybkie zagotowanie wody na makaron, co skraca czas przygotowania dania.



Bosh Logo
Bosh

Do szpinaku dodaj czosnek, masło i przyprawy.

Makaron ugotuj al dente. Dodaj do szpinaku razem z pomidorkami i dokładnie wymieszaj.


Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Pafwvcio
Bardzo fit sałatka! Polecam!
Radosław
Super przepis :)
Radosław
Serdecznie polecam