Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

FIT OBIAD: Razowe pierogi z kapustą i grzybami

FIT OBIAD: Razowe pierogi z kapustą i grzybami
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

120 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Coraz więcej mówi się o pozytywnym wpływie kiszonek na zdrowie.

Składniki

Ciasto:
250 g mąki żytniej razowej
120 g mąki gryczanej
50 g mąki ziemniaczanej
300 ml ciepłej wody
1 łyżka masła ghee
Szczypta soli

Farsz:
300 g kapusty kiszonej
1 cebula
50 g suszonych grzybów (dowolnych)
1 łyżka oliwy z oliwek
Pieprz i sól

Opis wykonania

Tym razem proponuję wykorzystać je jako farsz do pierogów.

Opis przygotowania:

  1. Kapustę odciśnij, a następnie posiekaj na mniejsze części i gotuj w wodzie przez około 45 minut.
  2. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj posiekaną cebulę, pieprz, sól oraz pokrojone grzyby. Smaż przez około 8 - 10 minut, a następnie połącz z ugotowaną kapustą.
  3. Do miski przesyp mąkę razową, gryczaną i ziemniaczaną. Dodaj roztopione masło, wodę i sól. Zagnieć na sprężyste ciasto, a następnie rozwałkuj i wycinaj szklanką kółka.
  4. Nałóż porcję farszu i sklej pierogi. Gotuj w lekko osolonej wodzie do chwili wypłynięcia na powierzchnię.
  5. Pierogi smakują jeszcze lepiej, kiedy ostygną i zostaną podsmażone na odrobinie masła lub oliwy.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Pafwvcio
No po prostu jak u mamy :D !

Powiązane przepisy