Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

FIT OBIAD: Razowe pierogi z kapustą i grzybami

Opis wykonania

Coraz więcej mówi się o pozytywnym wpływie kiszonek na zdrowie.

Tym razem proponuję wykorzystać je jako farsz do pierogów.

Opis przygotowania:

  1. Kapustę odciśnij, a następnie posiekaj na mniejsze części i gotuj w wodzie przez około 45 minut.
  2. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj posiekaną cebulę, pieprz, sól oraz pokrojone grzyby. Smaż przez około 8 - 10 minut, a następnie połącz z ugotowaną kapustą.
  3. Do miski przesyp mąkę razową, gryczaną i ziemniaczaną. Dodaj roztopione masło, wodę i sól. Zagnieć na sprężyste ciasto, a następnie rozwałkuj i wycinaj szklanką kółka.
  4. Nałóż porcję farszu i sklej pierogi. Gotuj w lekko osolonej wodzie do chwili wypłynięcia na powierzchnię.
  5. Pierogi smakują jeszcze lepiej, kiedy ostygną i zostaną podsmażone na odrobinie masła lub oliwy.