Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Przecier z pomidorów z ziołami na szybko

Opis wykonania

Warto mieć go zawsze pod ręką!

Przecier pomidorowy wykorzystywany jest do wielu dań. By mieć pewność, że przygotowany został z najwyższej jakości składników, najlepiej przyrządzić go samemu.



Opis przygotowania:



  1. Pomidory umyj, przekrój na kawałki, umieść w garnku i podgrzewaj na małym ogniu, aż spora część płynu odparuje.

  2. Następnie zmiksuj całość ręcznym blenderem na jednolitą masę, dodaj sól, ocet i opcjonalnie włoskie zioła oraz pokrojone oliwki (około 30 sztuk).

  3. Pozostaw na ogniu, mieszając co kilka minut do chwili, aż przecier zgęstnieje.

  4. Tak przygotowaną masę przełóż do niewielkich słoików, dokładnie zakręć i pozostaw do ostygnięcia.