Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Przecier z pomidorów z ziołami na szybko

FIT PRZEKĄSKA: Domowy przecier pomidorowy
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

180 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Warto mieć go zawsze pod ręką!

Składniki

4 kg pomidorów malinowych
2 łyżeczki octu winnego
1 łyżeczka soli himalajskiej
Opcjonalnie - włoskie zioła, zielone lub czarne oliwki, sos tabasco

Opis wykonania

Przecier pomidorowy wykorzystywany jest do wielu dań. By mieć pewność, że przygotowany został z najwyższej jakości składników, najlepiej przyrządzić go samemu.

Opis przygotowania:

  1. Pomidory umyj, przekrój na kawałki, umieść w garnku i podgrzewaj na małym ogniu, aż spora część płynu odparuje.
  2. Następnie zmiksuj całość ręcznym blenderem na jednolitą masę, dodaj sól, ocet i opcjonalnie włoskie zioła oraz pokrojone oliwki (około 30 sztuk).
  3. Pozostaw na ogniu, mieszając co kilka minut do chwili, aż przecier zgęstnieje.
  4. Tak przygotowaną masę przełóż do niewielkich słoików, dokładnie zakręć i pozostaw do ostygnięcia.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych