Przecier z pomidorów z ziołami na szybko
4 porcje
180 min
Średnie
Warto mieć go zawsze pod ręką!
Składniki
4 kg pomidorów malinowych
2 łyżeczki octu winnego
1 łyżeczka soli himalajskiej
Opcjonalnie - włoskie zioła, zielone lub czarne oliwki, sos tabasco
FIT PRZEKĄSKA: Domowy przecier pomidorowy
FIT PRZEKĄSKA: Domowy przecier pomidorowy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Przecier pomidorowy wykorzystywany jest do wielu dań. By mieć pewność, że przygotowany został z najwyższej jakości składników, najlepiej przyrządzić go samemu.
Opis przygotowania:
- Pomidory umyj, przekrój na kawałki, umieść w garnku i podgrzewaj na małym ogniu, aż spora część płynu odparuje.
- Następnie zmiksuj całość ręcznym blenderem na jednolitą masę, dodaj sól, ocet i opcjonalnie włoskie zioła oraz pokrojone oliwki (około 30 sztuk).
- Pozostaw na ogniu, mieszając co kilka minut do chwili, aż przecier zgęstnieje.
- Tak przygotowaną masę przełóż do niewielkich słoików, dokładnie zakręć i pozostaw do ostygnięcia.
Komentarze