Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

10 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Przepis na meksykański sos na bazie awokado.

Składniki

2 awokado
1 limonka
1 ząbek czosnku
Papryczka chilli (około 1 cm)
Sól, pieprz, świeża kolendra

Opis wykonania

Odmian guacamole jest wiele. Jego charakter zależy od tego, jakie składniki dobierzesz. Jedno pozostaje niezmienne - to idealny dodatek do przekąsek.

Opis przygotowania:

  1. Czosnek, papryczkę oraz przyprawy rozdrobnij w moździerzu (lub drobno posiekaj).
  2. Awokado przekrój na pół, usuń pestkę i rozdrobnij je przy użyciu widelca.
  3. Dodaj limonkę i połącz z rozdrobnionym czosnkiem, papryczką i przyprawami.
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
akorycka5
idealny dodatek do dań
Monka
Ach to chilli robi całą robotę z avocado
bsylvia
Papryczka chilli to super pomysł, dodałam też czerwoną paprykę. Polecam!