Jabłka prażone z miodem i cynamonem
8 porcje
20 min
Łatwe
4.67 (Ilość ocen: 3)
Sezon na jabłka w pełni, więc warto to wykorzystać.
Składniki
1 kg twardych jabłek
4 łyżki ksylitolu lub erytrytolu
Sok z 1 limonki
1 łyżeczka miodu
1 łyżka oleju kokosowego lub masła klarowanego
Szczypta cynamonu
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
102.5 kcal
Tłuszcz
2.4 g
Węglowodany
21.1 g
Błonnik
0.5 g
Białko
2.8 g
Sól
0 g
FIT PRZEKĄSKA: Prażone jabłka
FIT PRZEKĄSKA: Prażone jabłka
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Prażone jabłka świetnie nadają się do naleśników, owsianki, albo po prostu do podjadania.
Opis przygotowania:
- Jabłka obierz ze skóry, pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny.
- Na patelni rozgrzej olej lub masło, dodaj pokrojone jabłka, ksylitol oraz miód. Dopraw cynamonem i smaż przez około 7 - 8 minut.
Komentarze