Fondant czekoladowy
![Fondant czekoladowy](https://akademiasmaku.pl/storage/8032/conversions/fondant-czekoladowy-5227-single.webp)
8 porcje
40 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Fondant czekoladowy
Fondant czekoladowy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![Krok 1](https://akademiasmaku.pl/storage/10605/conversions/BND6k79bb8NIVE-thumb.webp)
Czekoladę z masłem roztop w kąpieli wodnej, pozostaw do wystygnięcia.
Jaja i żółtka utrzyj blenderem z cukrem pudrem do momentu kiedy zaczną być białe, dodaj mąką i oraz czekoladę roztopioną z masłem. Całość dobrze wymieszaj.
![Krok 2](https://akademiasmaku.pl/storage/10606/conversions/JRYjSamzLgAThB-thumb.webp)
Ciasto przełóż do wysmarowanych masłem foremek, piecz w piekarniku ok. 8–10 minut w temperaturze 170 stopni.
Porada
Jak zdobyć gwarancję udanych wypieków? Wykorzystaj czujnik PerfektBake w piekarnikach marki Bosch, który na podstawie stałego pomiaru wilgotności ciasta, ustala najlepsze parametry.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![Krok 3](https://akademiasmaku.pl/storage/10607/conversions/0ueqaqRFcRVu8h-thumb.webp)
Ciastka wyjmij z foremek, udekoruj świeżymi truskawkami lub malinami i listkami mięty.
Komentarze