Fondant czekoladowy
8 porcje
40 min
Łatwe
3.67 (Ilość ocen: 3)
Składniki
Wartości odżywcze
Fondant czekoladowy
Fondant czekoladowy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Czekoladę z masłem roztop w kąpieli wodnej, pozostaw do wystygnięcia.
Jaja i żółtka utrzyj blenderem z cukrem pudrem do momentu kiedy zaczną być białe, dodaj mąką i oraz czekoladę roztopioną z masłem. Całość dobrze wymieszaj.
Ciasto przełóż do wysmarowanych masłem foremek, piecz w piekarniku ok. 8–10 minut w temperaturze 170 stopni.
Porada
Jak zdobyć gwarancję udanych wypieków? Wykorzystaj czujnik PerfektBake w piekarnikach marki Bosch, który na podstawie stałego pomiaru wilgotności ciasta, ustala najlepsze parametry.
Ciastka wyjmij z foremek, udekoruj świeżymi truskawkami lub malinami i listkami mięty.
Komentarze