Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Fondant czekoladowy

Opis wykonania

Aromatyczne babeczki czekoladowe, które upieczesz w mgnieniu oka. Ten pomysł sprawdzi się zawsze, kiedy masz ochotę na coś słodkiego.

Fondant czekoladowy - krok 1

Czekoladę z masłem roztop w kąpieli wodnej, pozostaw do wystygnięcia.

Jaja i żółtka utrzyj blenderem z cukrem pudrem do momentu kiedy zaczną być białe, dodaj mąką i oraz czekoladę roztopioną z masłem. Całość dobrze wymieszaj.

Fondant czekoladowy - krok 2

Ciasto przełóż do wysmarowanych masłem foremek, piecz w piekarniku ok. 8–10 minut w temperaturze 170 stopni.

Fondant czekoladowy - krok 3

Ciastka wyjmij z foremek, udekoruj świeżymi truskawkami lub malinami i listkami mięty. 

Bosch do kuchni