Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Gotowany omlet z azjatycką nutą

Gotowany omlet z azjatycką nutą

Opis wykonania

Średnie
dla 4 osób

Omlet w wersji gotowanej z dodatkami, zapewniającymi tak odległy i jednocześnie niezwykle wspaniały, azjatycki aromat dań.

  1. Jajka roztrzep w misce z sosem sojowym, sezamem i solą.

  2. W garnku zagotuj 2l wody z solą. W wodzie zrób mocny wir i cały czas mieszając, wlewaj jajka. Gdy się zetną, powoli wylej całość na drobne sitko. Tak powstałego omleta zdejmij z sitka i przełóż na talerz.

  3. Kapustę posiekaj w bardzo cienkie paski i posól. Odstaw na chwilę, po czym odlej wodę, która zebrała się w misce.

  4. Sezam upraż na suchej patelni i dodaj do kapusty, podobnie jak pozostałe składniki.

TIP



  • Przed użyciem jajka zawsze rozbij je wcześniej na talerzyk i zobacz czy żółtko zatrzyma się na środku. Jeśli tak to jajko jest świeże.

  • Aby szybciej ubić sztywną piane z białek dodaj odrobinę soli

  • Ciepłe jajka się szybciej ubijają

TIP TECHNICZNY



  • Gotowanie na gazie to doskonały sposób na przygotowanie posiłków. Jednak regulacja płomienia może budzić wątpliwości. Co tak naprawdę oznacza: gotować na średnim ogniu? Dzięki płytom FlameSelect bez trudu wybierzesz właściwą wartość grzania. Do przygotowania gotowanego omleta z azjactycką nutą skorzystaj z niskich poziomów mocy: 1-3.

 


Tomasz Jakubiak
Wiecej moich przepisów
Wasza ocena

Quiz - co wiesz o dietach?

Jeśli ktoś w swojej diecie unika glutenu, to nie powinien jeść: