Gzik z pieczonymi ziemniakami
![Gzik z pieczonymi ziemniakami](https://akademiasmaku.pl/storage/8025/conversions/gzik-z-pieczonymi-ziemniakami-5220-single.webp)
4 porcje
60 min
Łatwe
3 (Ilość ocen: 4)
Składniki
Wartości odżywcze
Gzik z pieczonymi ziemniakami
Gzik z pieczonymi ziemniakami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![Krok 1](https://akademiasmaku.pl/storage/10590/conversions/PaP8to2N5LGkKh-thumb.webp)
Przygotowanie:
Ziemniaki wyszoruj z zabrudzeń, jeszcze mokre wrzuć do miski z mąką i solą, dokładnie obtocz i ułóż na blaszce do pieczenia.
![Krok 2](https://akademiasmaku.pl/storage/10591/conversions/m799gixvB3um3V-thumb.webp)
Piecz w piekarniku – funkcja Asist/Dodatki/Ziemniaki/Pieczone ziemniaki – ustaw temperaturę 180 stopni czas 60 minut. Po upieczeniu ziemniaki powinny być miękkie.
Szczypior i rzodkiewki drobno posiekaj, wymieszaj z twarogiem i śmietaną, dopraw solą.
Porada
Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![Krok 3](https://akademiasmaku.pl/storage/10592/conversions/JFJpyX1R4QQcXE-thumb.webp)
Upieczone ziemniaki przekrój, do środka przełóż gzik, całość posyp szczypiorkiem i czerwonym pieprzem.
Komentarze