Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Hot dogi z musztardowymi korniszonami

Hot dogi z musztardowymi korniszonami
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Tradycyjna przekąska podana z innowacyjnymi dodatkami.

Składniki

4 parówki drobiowe
4 sztuki pełnoziarnistego pieczywa do hot dogów lub podłużne bułki graham
1 czerwona cebula
3 korniszony
1 szklanka kiszonej kapusty
4 łyżki majonezu
2 łyżki musztardy
1 papryka konserwowa
Szczypta chili

Opis wykonania

Hot doga łatwo kupić na stacji benzynowej, tylko czy warto? O wiele lepiej, a równie szybko można przygotować go w domu. Jeśli wybierzesz dobrej jakości półprodukty możesz być pewny, że nie będzie to zwykły fast food.

Opis przygotowania:

  1. Parówki ugotuj lub podsmaż na patelni bez dodatku tłuszczu.
  2. Cebulę, korniszony i paprykę pokrój w drobną kostkę, a kapustę poszatkuj.
  3. Majonez wymieszaj z musztardą i szczyptą chili.
  4. Bułki do hot dogów podgrzej (najlepiej w piekarniku, przez 10 minut w 200 stopniach).
  5. Pieczywo posmaruj sosem majonezowo-musztardowym, w środek włóż parówkę i obłóż kapustą oraz warzywami.

TIP

  • Wybierając gotowe parówki, sprawdź skład i skup się na zawartości mięsa. Wybieraj tylko te, które zawierają co najmniej 90% mięsa.
  • Wybierz pieczywo pełnoziarniste lub graham. Charakteryzuje się oni niższym indeksem glikemicznym, dzięki czemu na dłużej zachowasz poczucie sytości po posiłku.

 

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych