Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Hot dogi z musztardowymi korniszonami

Opis wykonania

Tradycyjna przekąska podana z innowacyjnymi dodatkami.

Hot doga łatwo kupić na stacji benzynowej, tylko czy warto? O wiele lepiej, a równie szybko można przygotować go w domu. Jeśli wybierzesz dobrej jakości półprodukty możesz być pewny, że nie będzie to zwykły fast food.

Opis przygotowania:

  1. Parówki ugotuj lub podsmaż na patelni bez dodatku tłuszczu.
  2. Cebulę, korniszony i paprykę pokrój w drobną kostkę, a kapustę poszatkuj.
  3. Majonez wymieszaj z musztardą i szczyptą chili.
  4. Bułki do hot dogów podgrzej (najlepiej w piekarniku, przez 10 minut w 200 stopniach).
  5. Pieczywo posmaruj sosem majonezowo-musztardowym, w środek włóż parówkę i obłóż kapustą oraz warzywami.

TIP

  • Wybierając gotowe parówki, sprawdź skład i skup się na zawartości mięsa. Wybieraj tylko te, które zawierają co najmniej 90% mięsa.
  • Wybierz pieczywo pełnoziarniste lub graham. Charakteryzuje się oni niższym indeksem glikemicznym, dzięki czemu na dłużej zachowasz poczucie sytości po posiłku.