Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Indyk smażony beztłuszczowo w towarzystwie buraków i ziemniaków na parze. Dietetyczne i sycące danie.

Składniki

3 szt. burak
250 g pierś z indyka
4 garść szpinak
4 łyżka oliwa z oliwek
50 g ser typu feta
3 łyżka natka pietruszki
2 szczypta sól himalajska
3 szczypta pieprz
2 szczypta kurkuma
1 szt. czosnek (ząbek)
12 szt. ziemniaki
4 szczypta koperke

Opis wykonania

- buraki obrać, umyć, pokroić w plastry po około pół cm i ugotować na parze (czas około 30-40 minut) - pierś z indyka ubić na kotlety i natrzeć ulubionymi przyprawami oraz solą i pieprzem - mięso owinąć papierem do pieczenia i smażyć z dwóch stron na suchej, rozgrzanej patelni - ziemniaki ugotować na parze - liście szpinaku umyć i osuszyć - ułożyć na nim plastry buraka z kostkami fety i poszatkowaną natką - skropić oliwą i posypać pieprzem - dodać indyka i ziemniaki posypane koperkiem

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych