Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszna kasza jaglana z jabłkami, sycąca, energetyczna w sam raz do pracy, po treningu i na kolację. Polecam :)

Składniki

1 szklanka 1 szklanka kaszy jaglanej
1 szklanka Mleko roślinne
1 łyżka Olej kokosowy
4 łyżka Wiórka kokosowe
2 szt. Białka
4 szt. Jabłka
1 łyżka Cynamon
2 łyżka Miód
1 szczypta Sól

Opis wykonania

Kaszę jaglaną delikatnie prażymy na patelni, następnie płukamy w wodzie, żeby wypłukać goryczkę. Kaszę gotujemy na mleku, dodajemy łyżkę oleju kokosowego, gotujemy do miękkości, jeśli będzie przywierać można dodać wrzącej wody. Zostawiamy pod przykryciem. Ubijamy białka ze szczyptą soli na sztywną pianę. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce. Rozgrzewamy piekarnik do 170 stopni. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Wykładamy warstwę ugotowanej kaszy jaglanej, zostawiamy kaszy parę łyżek, kasze w naczyniu posypujemy cynamonem, kładziemy tarte jabłka. Ubite białka mieszamy delikatnie z zostawioną kaszą i wiórkami kokosowymi. Kładziemy na jabłkach. Posypujemy całość cynamonem i skrapiamy miodem. Pieczemy max 40 minut. Do ostudzenia zostawiamy w piekarniku, smakuje wyśmienicie na ciepło, ale idealna jest na drugi dzień. Smacznego :)
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy