

Najbardziej uniwersalna kasza - jaglana - w wersji na słodko. Najlepiej smakuje z koktajlem bananowo-jagodowym :)
1. Kaszę dokładnie płuczemy, zalewamy mlekiem i gotujemy do wchłonięcia całego płynu. 2. Pistacje i rozmaryn drobno siekamy. W międzyczasie ustawiamy piekarnik na 180 stopni. 3. Przestudzoną kaszę mieszamy z roztrzepanym jajkiem, jagodami, miodem, pistacjami i rozmarynem. Delikatnie mieszamy do równomiernego rozłożenia się składników. 4. 4 kokilki (o średnicy 11 cm) wysmarowujemy masłem i wysypujemy zmielonymi płatkami. Przekładamy kaszę. 5. Przygotowujemy kruszonkę: resztę płatków mieszamy z olejem kokosowym i cukrem do wymieszania składników (kruszonka będzie miała bardziej sypką konsystencję niż ta klasyczna) 6. Do połowy kruszonki dodajemy kakao i mieszamy. 7. Przygotowaną kaszę posypujemy jasną i ciemną kruszonką. 8. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 15-20 minut. 9. Podajemy ciepłe.