Jajeczna roladka
4 porcje
Średnie
5 (Ilość ocen: 1)
Omlet w nowej odsłonie. Jest zdrowszy od tradycyjnego, bardzo smaczny i sycący. Jego przygotowanie zajmuje chwilę.
Składniki
3 szt. jaja
1/2 szklanka mąka
1/2 szklanka mleko
1/2 szt. pomidor
1/3 szt. cukinia
2 garść żółty ser
1 garść szczypiorek
1 szczypta sól
1 łyżeczka oliwa z oliwek
Jajeczna roladka
Jajeczna roladka
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Warzywa dokładnie umyj (pomidor sparz wrzątkiem i ściągnij z niego skórkę). Pokrój je w drobna kosteczkę. Jaja, mąkę oraz mleko zmiksuj do uzyskania puszystej masy.
Na koniec dodaj pokrojone warzywa, sól i całość dokładnie wymieszaj. Masę wylej na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (uprzednio wysmarowana oliwą z oliwek lub masłem) i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 15-20 minut.
Kiedy omlet będzie gotowy, posyp go startym serem oraz szczypiorkiem i zwiń jak roladę.
Komentarze