Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Delikatna jajecznica z czosnkiem niedźwiedzim pod pierzynką z tartego sera żółtego. Jajka to zawsze dobry wybór na śniadanie!

Składniki

4 szt. Jajka
10 dkg Żółty ser
Czosnek niedźwiedzi suszony
Sól, pieprz
Ketchup

Opis wykonania

Na niewielkim ogniu rozgrzej masło, roztrzep jaja w misce dopraw solą i pieprzem, dodaj czosnek niedźwiedzi i wlej na patelnię, smaż powoli pod przykryciem mieszając delikatnie aż jajecznica się zetnie tak jak lubisz. Formuj za pomocą okrągłego wykrojnika, posyp tartym serem, polej ketchupem.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
W mojej wersji z czosnkiem, ale bez sera. Wolę tradycyjną jajecznicę, ale miłośnicy czosnku mogą spróbować