Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Liczba ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Delikatna jajecznica z czosnkiem niedźwiedzim pod pierzynką z tartego sera żółtego. Jajka to zawsze dobry wybór na śniadanie!

Składniki

4 szt. Jajka
10 dkg Żółty ser
Czosnek niedźwiedzi suszony
Sól, pieprz
Ketchup

Opis wykonania

Na niewielkim ogniu rozgrzej masło, roztrzep jaja w misce dopraw solą i pieprzem, dodaj czosnek niedźwiedzi i wlej na patelnię, smaż powoli pod przykryciem mieszając delikatnie aż jajecznica się zetnie tak jak lubisz. Formuj za pomocą okrągłego wykrojnika, posyp tartym serem, polej ketchupem.

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Liczba ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
W mojej wersji z czosnkiem, ale bez sera. Wolę tradycyjną jajecznicę, ale miłośnicy czosnku mogą spróbować
Ewusia1222
Bardzo pyszna jajecznica.