Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Jajka faszerowane burakami i chrzanem

Jajka faszerowane burakami i chrzanem
Ilośc porcji

8 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Buraki i chrzan to zdecydowanie smaki Świąt Wielkanocnych. W połączeniu z jajkami, koperkiem i kiełkami stworzą wyjątkową, wiosenną kompozycję. Danie pełne koloru i smaku będzie wspaniałą ozdobą wielkanocnego stołu.

Składniki

4 szt. - jajek ugotowanych na twardo
4 łyżeczki - buraków gotowanych i drobno startych
1-2 łyżeczki - majonezu
1 łyżeczka - chrzanu tartego
2 łyżeczki - koperku posiekanego
dekoracja: - kiełki i szczypiorek lub koperek
- sól, pieprz do smaku

Opis wykonania

Jajka ugotuj na twardo, wystudź, obierz i przekrój wzdłuż, delikatnie wyjmij żółtka.

Żółtka przełóż do wyższego naczynia, dodaj starte buraki, chrzan, koperek, majonez, sól oraz pieprz. Całość zmiksuj blenderem na jednolitą masę.

Tak przygotowaną masę przełóż do woreczka plastikowego, zetnij róg i szprycuj masą połówki jajek.

Porada

Jak przygotować jedwabiście gładkie puree? Wystarczy końcówka ProPuree do blendera ręcznego marki Bosch i perfekcyjna konsystencja gotowa!

Bosh Logo
Bosh

Faszerowane jajka udekoruj kiełkami, koperkiem lub szczypiorkiem.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Anna
Bardzo dobre jajka. Rzadko robię jaja faszerowane, a to naprawdę szybki sposób na pyszną przystawkę.