Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Jajka faszerowane burakami i chrzanem

Opis wykonania

Buraki i chrzan to zdecydowanie smaki Świąt Wielkanocnych. W połączeniu z jajkami, koperkiem i kiełkami stworzą wyjątkową, wiosenną kompozycję. Danie pełne koloru i smaku będzie wspaniałą ozdobą wielkanocnego stołu.

baner reklamowy maszynki do mielenia
Jajka faszerowane burakami i chrzanem - krok 1

Jajka ugotuj na twardo, wystudź, obierz i przekrój wzdłuż, delikatnie wyjmij żółtka.

Żółtka przełóż do wyższego naczynia, dodaj starte buraki, chrzan, koperek, majonez, sól oraz pieprz. Całość zmiksuj blenderem na jednolitą masę.

Jajka faszerowane burakami i chrzanem - krok 2

Tak przygotowaną masę przełóż do woreczka plastikowego, zetnij róg i szprycuj masą połówki jajek.

Jajka faszerowane burakami i chrzanem - krok 3

Faszerowane jajka udekoruj kiełkami, koperkiem lub szczypiorkiem.