Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Jajka faszerowane burakami i chrzanem

Jajka faszerowane burakami i chrzanem
Ilośc porcji

8 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

4.33 (Ilość ocen: 3)


Do tej potrawy użyjesz:
Buraki i chrzan to zdecydowanie smaki Świąt Wielkanocnych. W połączeniu z jajkami, koperkiem i kiełkami stworzą wyjątkową, wiosenną kompozycję. Danie pełne koloru i smaku będzie wspaniałą ozdobą wielkanocnego stołu.

Składniki

4 szt. - jajek ugotowanych na twardo
4 łyżeczki - buraków gotowanych i drobno startych
1-2 łyżeczki - majonezu
1 łyżeczka - chrzanu tartego
2 łyżeczki - koperku posiekanego
dekoracja: - kiełki i szczypiorek lub koperek
- sól, pieprz do smaku

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
60.1 kcal
Tłuszcz
4.6 g
Węglowodany
0.9 g
Błonnik
3.7 g
Białko
0.2 g
Sól
0.9 g

Opis wykonania

1

Jajka ugotuj na twardo, wystudź, obierz i przekrój wzdłuż, delikatnie wyjmij żółtka.

Żółtka przełóż do wyższego naczynia, dodaj starte buraki, chrzan, koperek, majonez, sól oraz pieprz. Całość zmiksuj blenderem na jednolitą masę.

2

Tak przygotowaną masę przełóż do woreczka plastikowego, zetnij róg i szprycuj masą połówki jajek.

Porada

Jak przygotować jedwabiście gładkie puree? Wystarczy końcówka ProPuree do blendera ręcznego marki Bosch i perfekcyjna konsystencja gotowa!



Bosh Logo
Bosh
3

Faszerowane jajka udekoruj kiełkami, koperkiem lub szczypiorkiem.

Oceń przepis
Średnia ocen: 4.33, Ilość ocen: 3
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Anna
Bardzo dobre jajka. Rzadko robię jaja faszerowane, a to naprawdę szybki sposób na pyszną przystawkę.
Sylwucha
Smaczne ale to nie moje kubki smakowe…jednak :) zdecydowanie coś u mnie poszło nie tak 😂