Jajka faszerowane burakami i chrzanem

8 porcji
40 min
Łatwe
4.33 (Liczba ocen: 3)
Składniki
Wartości odżywcze
Jajka faszerowane burakami i chrzanem
Jajka faszerowane burakami i chrzanem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Jajka ugotuj na twardo, wystudź, obierz i przekrój wzdłuż, delikatnie wyjmij żółtka.
Żółtka przełóż do wyższego naczynia, dodaj starte buraki, chrzan, koperek, majonez, sól oraz pieprz. Całość zmiksuj blenderem na jednolitą masę.

Tak przygotowaną masę przełóż do woreczka plastikowego, zetnij róg i szprycuj masą połówki jajek.
Porada
Jak przygotować jedwabiście gładkie puree? Wystarczy końcówka ProPuree do blendera ręcznego marki Bosch i perfekcyjna konsystencja gotowa!


Faszerowane jajka udekoruj kiełkami, koperkiem lub szczypiorkiem.
Komentarze