Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

JAJKA FASZEROWANE SAŁATĄ LODOWĄ I CHIA

JAJKA FASZEROWANE SAŁATĄ LODOWĄ I CHIA
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Lubię dodawać chia dodawać tak po prostu do dań. Danie ładnie się prezentuje, a do tego to zawsze dodatkowo porcja zdrowych składników odżywczy.

Składniki

4-5 szt. jajka
100 g sałata lodowa
1,5 łyżeczka nasiona chia
2-3 łyżka mleko
sól
1/4 łyżeczka pieprz cayenne

Opis wykonania

Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i ostrożnie obrać ze skorupki. Przekroić na pół w sposób dekoracyjny lub tradycyjnie. Delikatnie wyjąć żółtka i rozetrzeć je widelcem w misce. Sałatę umyć, dokładnie osuszyć i pozbawić głąba. Przełożyć do blendera i mocno zmiksować. Dodać do żółtek. Wsypać nasiona chia. Doprawić do smaku solą i cayenne. Jeśli masa jest zbyt zwarta należy dodać mleko i dokładnie całość wymieszać. Do szprycy lub rękawa cukierniczego przełożyć farsz i wypełnić nim białka jajek. Udekorować plastrami rzodkiewki. Po wierzchu posypać nasionami chia. Smacznego!
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
bsylvia
Ciekawy przepis na jajka, dodatek chia to duże zaskoczenie. Polecam!