Jajka faszerowane z łososiem
4 porcje
Średnie
4.5 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Jajka faszerowane z łososiem
Jajka faszerowane z łososiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Chcesz przygotować elegancką przekąskę na przyjęcie lub specjalną okazję? Spróbuj jajek faszerowanych łososiem! To szybki i prosty przepis, który zachwyci Twoich gości.
Jajka gotujemy na twardo, obieramy, kroimy na pół i delikatnie wyjmujemy z nich żółtka. Umieszczamy żółtka w blenderze.
Dodajemy do blendera posiekany drobno wędzony łosoś, sok z cytryny, majonez, sól i pieprz. Blendujemy wszystkie składniki na gładką masę. Jeśli łosoś nie jest wystarczająco słony, doprawiamy farsz solą i dokładnie mieszamy.
Jak zrobić jajka faszerowane z łososiem? Gotowy farsz przekładamy do rękawa cukierniczego lub szprycy kuchennej i wyciskamy go na połówki białek z jajek.
Ozdabiamy wierzch każdego jajka kawałkami wędzonego łososia i posiekanym koperkiem.
Te jajka faszerowane łososiem wędzonym są nie tylko pyszne, ale także prezentują się bardzo efektownie. Możesz podać je na specjalnych talerzach lub na eleganckim stole jako część bufetu.
Komentarze