Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

4.5 (Ilość ocen: 2)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Na stole pełnym świątecznych przysmaków jedno danie zawsze przyciąga wzrok: jajka faszerowane z łososiem. Te eleganckie przekąski, będące połączeniem delikatnie ugotowanych jaj z aksamitnym farszem z łososia, są zarówno kuszące w smaku, jak i obietnicą uczty dla zmysłów. Łosoś, symbol luksusu i wyrafinowania, w połączeniu z kremowym żółtkiem tworzy harmonię smaków, która idealnie komponuje się na każdej eleganckiej imprezie czy rodzinnej uroczystości. Pozwól się porwać temu kulinarnemu dziełu sztuki, które, choć proste w wykonaniu, zachwyca głębią i wyrafinowaniem smaków.

Składniki

4 szt. - jajek ugotowanych na twardo
3 łyżki - wędzonego łososia (drobno posiekany)
2 łyżki - majonezu
1 łyżka - soku z cytryny
1/3 łyżeczka - soli
1/4 łyżeczka - pieprzu
1 łyżka - koperku
1 szt. - wędzonego łososia w plastrach

Opis wykonania

Chcesz przygotować elegancką przekąskę na przyjęcie lub specjalną okazję? Spróbuj jajek faszerowanych łososiem! To szybki i prosty przepis, który zachwyci Twoich gości.

Jajka gotujemy na twardo, obieramy, kroimy na pół i delikatnie wyjmujemy z nich żółtka. Umieszczamy żółtka w blenderze.

Dodajemy do blendera posiekany drobno wędzony łosoś, sok z cytryny, majonez, sól i pieprz. Blendujemy wszystkie składniki na gładką masę. Jeśli łosoś nie jest wystarczająco słony, doprawiamy farsz solą i dokładnie mieszamy.

Jak zrobić jajka faszerowane z łososiem? Gotowy farsz przekładamy do rękawa cukierniczego lub szprycy kuchennej i wyciskamy go na połówki białek z jajek.

Ozdabiamy wierzch każdego jajka kawałkami wędzonego łososia i posiekanym koperkiem.

Te jajka faszerowane łososiem wędzonym są nie tylko pyszne, ale także prezentują się bardzo efektownie. Możesz podać je na specjalnych talerzach lub na eleganckim stole jako część bufetu.

Oceń przepis
Średnia ocen: 4.5, Ilość ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Nastassia Mamaieva
Idealne na śniadanie w pracy 👍
DS
Podane trochę w innej formie, ale też pycha :)
Natalia Kowalska
Znikają w mgnieniu oka 😀
Iwona Majewska
Smaczny przepis , wrócę do niego w święta wielkanocne ;)
Ewusia1222
Pyszna kolacja
lukas.kar
Fajny dodatek do śniadania