Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Szybko, prosto, smacznie i apetycznie. Oto przepis na pyszną przekąskę z jajem w roli głównej.

Składniki

4 szt. jajka na twardo
3 łyżka posiekany wędzony łosoś
2 łyżka majonez
1 łyżka sok z cytryny
1/3 łyżeczka sól
1/4 łyżeczka pieprz
1 łyżeczka koperek
1 szt. łosoś wędzony plastry

Opis wykonania

Jajka obieramy, kroimy na pół i delikatnie wyjmujemy z nich żółtka, wkładamy je do blednera. Dodajemy pokrojonego drobno łososia, sok z cytryny, majonez i dokładnie blendujemy. Gdyby łosoś był mało słony, farsz solimy i mieszamy. Gotowy farsz przekładamy do rękawa lub do szprycy y i wyciskamy go na polówki białek. Ozdabiamy kawałkami łososia i świeżym koperkiem.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych