Jajka faszerowne pastą z awokado
                                            4 porcje
Średnie
3.5 (Liczba ocen: 2)
                    Bardzo pożywna pasta, bo awokado ma mnóstwo witamin i mikroelementów, a faszerowane nią jajka smakują obłędnie.
                
                Składniki
10 szt. jajka
                                                            1 szt. awokado
                                                            1 szt. zabek czosnku
                                                            2 łyżka majonez
                                                            1 szczypta gałka muszkatułowa
                                                            1 szczypta ostra papryka
                                                            1 szczypta sól i pieprz
                                                    Jajka faszerowne pastą z awokado
Jajka faszerowne pastą z awokado
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
            Z każdego jajka wycinamy otwór wielkości 1/4 jego części.
Do blendera wrzucamy wydrążony miąższ awokado, ćwiartki jajek na twardo, czosnek. Wszystko miksujemy na gładka masę, dodajemy majonez i doprawiamy do smaku przyprawami.
Za pomocą szprycy faszerujemy każde jajko pastą z awokado.
        
        
            
    
    
    
                            
Komentarze