Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Bardzo pożywna pasta, bo awokado ma mnóstwo witamin i mikroelementów, a faszerowane nią jajka smakują obłędnie.

Składniki

10 szt. jajka
1 szt. awokado
1 szt. zabek czosnku
2 łyżka majonez
1 szczypta gałka muszkatułowa
1 szczypta ostra papryka
1 szczypta sól i pieprz

Opis wykonania

Z każdego jajka wycinamy otwór wielkości 1/4 jego części. Do blendera wrzucamy wydrążony miąższ awokado, ćwiartki jajek na twardo, czosnek. Wszystko miksujemy na gładka masę, dodajemy majonez i doprawiamy do smaku przyprawami. Za pomocą szprycy faszerujemy każde jajko pastą z awokado.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych