Jajka faszerowne pastą z awokado
4 porcje
Średnie
3.5 (Ilość ocen: 2)
Bardzo pożywna pasta, bo awokado ma mnóstwo witamin i mikroelementów, a faszerowane nią jajka smakują obłędnie.
Składniki
10 szt. jajka
1 szt. awokado
1 szt. zabek czosnku
2 łyżka majonez
1 szczypta gałka muszkatułowa
1 szczypta ostra papryka
1 szczypta sól i pieprz
Jajka faszerowne pastą z awokado
Jajka faszerowne pastą z awokado
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Z każdego jajka wycinamy otwór wielkości 1/4 jego części.
Do blendera wrzucamy wydrążony miąższ awokado, ćwiartki jajek na twardo, czosnek. Wszystko miksujemy na gładka masę, dodajemy majonez i doprawiamy do smaku przyprawami.
Za pomocą szprycy faszerujemy każde jajko pastą z awokado.
Komentarze