Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Jajka w grzybach portobello z grzankami

Opis wykonania

Idealne na wykwintne śniadanie.

  1. Pieczarki oczyść i usuń nóżki. Kapelusze ułóż w naczyniu żaroodpornym i skrop delikatnie olejem. Ostrożnie wbij jajka w zagłębienia kapeluszy i oprósz pieprzem oraz parmezanem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20-25 minut.

  2. Gdy grzyby będą się piekły, pokrój drobno nóżki i szalotkę. Następnie podsmaż na patelni z niewielką ilością oleju. Gdy cebula się zeszkli dodaj natkę i całość wymieszaj. Powstały farsz nałóż na kromki i przykryj je plastrami mozzarelli.

  3. Kromki wsadź do piekarnika na 5 minut przed końcem pieczenia grzybów, aby ser się rozpuścił a chleb zrobił się chrupki.

  4. Gotowe grzyby i grzanki posyp szczypiorkiem.