Jajka w grzybach portobello z grzankami
2 porcje
30 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Jajka w grzybach portobello z grzankami
Jajka w grzybach portobello z grzankami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Pieczarki oczyść i usuń nóżki. Kapelusze ułóż w naczyniu żaroodpornym i skrop delikatnie olejem. Ostrożnie wbij jajka w zagłębienia kapeluszy i oprósz pieprzem oraz parmezanem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20-25 minut.
Gdy grzyby będą się piekły, pokrój drobno nóżki i szalotkę. Następnie podsmaż na patelni z niewielką ilością oleju. Gdy cebula się zeszkli dodaj natkę i całość wymieszaj. Powstały farsz nałóż na kromki i przykryj je plastrami mozzarelli.
Porada
Ustawiasz temperaturę palnika na wyczucie? Nigdy więcej! Dzięki płytom FlameSelect bez trudu wybierzesz i utrzymasz właściwą moc grzania.
Kromki wsadź do piekarnika na 5 minut przed końcem pieczenia grzybów, aby ser się rozpuścił a chleb zrobił się chrupki.
Gotowe grzyby i grzanki posyp szczypiorkiem.
Komentarze