Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
owsianka z sezonowymi owocami

Składniki

3 łyżka płatki owsiane
50 ml gorąca woda
1 szt. banan
3 łyżka jogurt naturalny
1 łyżeczka miód naturalny
1 szt. jabłko
1 garść migdały
2 szczypta cynamon

Opis wykonania

Wsypujemy płatki do pojemnika śniadaniowego i zalewamy je gorącą wodą, jak ostygnie wkładamy pokrojonego banana i rozdrabniamy go widelcem. Dodajemy jogurt naturalny i miód wszystko razem mieszamy. Na owsiankę kroimy lub ścieramy jabłko, wrzucamy garść migdałów lub innych orzechów i posypujemy cynamonem. Smacznego :)
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Monka
Każda odsłona owsianki jest u mnie mile widziana Nie przepadam za cynamonem ale bakalie i zielone jabłka pycha
Patrycja Lewandowska
Lubię czasem zjeść owsiankę na śniadanie. Bardzo pożywna i sycąca