Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

25 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Sycące i proste do przygotowania śniadanie, które nigdy się nie znudzi ze względu na różnorodność owoców których możemy użyć.

Składniki

100 g Sucha kasza jaglana (paczka lub na wagę)
150 g Jogurt naturalny
2 łyżeczka Cukier kokosowy nierafinowany
180 ml Mus z mrożonych lub sezonowych owoców

Opis wykonania

Owoce rozmrażamy lub jeżeli są świeże to myjemy i usuwamy szypułki, skórę czy pestki. Blendujemy na gładki mus. Część owoców możemy zostawić do dekoracji. Kaszę jaglaną przygotowujemy wedłud instrukcji na opakowaniu, jeżeli jest paczkowana. Jeżeli mamy na wagę to mój najlepszy sposób na pozbycie się goryczy jest: delikatnie uprażyć kaszę przed gotowaniem na patelni, następnie przelać wrzątkiem przez sito i ugotować ze szczyptą soli. Proporcje 1 szklanka kaszy na 1 1/2 szklanki wody. Kaszę studzimy. Jogurt mieszamy z cukrem kokosowym a następnie z kaszą. Wierzch polewamy musem owocowym i opcjonalnie dekorujemy owocami w kawałkach.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy