Jogurtowa kasza jaglana z owocami
2 porcje
25 min
Łatwe
Sycące i proste do przygotowania śniadanie, które nigdy się nie znudzi ze względu na różnorodność owoców których możemy użyć.
Składniki
100 g Sucha kasza jaglana (paczka lub na wagę)
150 g Jogurt naturalny
2 łyżeczka Cukier kokosowy nierafinowany
180 ml Mus z mrożonych lub sezonowych owoców
Jogurtowa kasza jaglana z owocami
Jogurtowa kasza jaglana z owocami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Owoce rozmrażamy lub jeżeli są świeże to myjemy i usuwamy szypułki, skórę czy pestki. Blendujemy na gładki mus. Część owoców możemy zostawić do dekoracji.
Kaszę jaglaną przygotowujemy wedłud instrukcji na opakowaniu, jeżeli jest paczkowana. Jeżeli mamy na wagę to mój najlepszy sposób na pozbycie się goryczy jest: delikatnie uprażyć kaszę przed gotowaniem na patelni, następnie przelać wrzątkiem przez sito i ugotować ze szczyptą soli. Proporcje 1 szklanka kaszy na 1 1/2 szklanki wody.
Kaszę studzimy. Jogurt mieszamy z cukrem kokosowym a następnie z kaszą. Wierzch polewamy musem owocowym i opcjonalnie dekorujemy owocami w kawałkach.
Komentarze