Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Tortille chili con carne po meksykańsku

Opis wykonania

Smakowity przepis Piotra Ogińskiego na przepyszne, meksykańskie chili con carne.

baner reklamowy maszynki do mielenia
  1. Do garnka wlej olej i dodaj pokrojoną w kostkę cebule, marchewkę, imbir oraz czosnek.
  2. Całość podsmażaj przez około 5 minut na wolnym ogniu. Cebula ma się zeszklić – uważaj, żeby jej nie przypalić.
  3. Następnie dodaj mięso oraz przyprawy: kmin rzymski, paprykę słodką, sól i pieprz.
  4. Całość podsmaż na wolnym ogniu aż mięso puści soki.
  5. Po około 8 minutach dodaj pomidory w puszce, szklankę wody i duś pod przykryciem przez około 30 minut.
  6. Od czasu do czasu mieszaj. Kiedy mięso będzie miękkie, a sos gęsty i zredukowany, dodaj czerwoną fasole z puszki.
  7. Pamiętaj o tym żeby ją wcześniej wypłukać.
  8. Gotuj jeszcze przez 5 minut. Po upływie tego czasu sos jest gotowy.