Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Tortille nadziewane chili con carne

Opis wykonania

Smakowity przepis Piotra Ogińskiego na przepyszne, meksykańskie chili con carne.

  1. Do garnka wlej olej i dodaj pokrojoną w kostkę cebule, marchewkę, imbir oraz czosnek.

  2. Całość podsmażaj przez około 5 minut na wolnym ogniu. Cebula ma się zeszklić – uważaj, żeby jej nie przypalić.

  3. Następnie dodaj mięso oraz przyprawy: kmin rzymski, paprykę słodką, sól i pieprz.

  4. Całość podsmaż na wolnym ogniu aż mięso puści soki.

  5. Po około 8 minutach dodaj pomidory w puszce, szklankę wody i duś pod przykryciem przez około 30 minut.

  6. Od czasu do czasu mieszaj. Kiedy mięso będzie miękkie, a sos gęsty i zredukowany, dodaj czerwoną fasole z puszki.

  7. Pamiętaj o tym żeby ją wcześniej wypłukać.

  8. Gotuj jeszcze przez 5 minut. Po upływie tego czasu sos jest gotowy.