Kanadyjska Tarta
4 porcje
45 min
Łatwe
Tarta Kanadyjska jest daniem które przyrzadzam bardzo często ze względu na wysoką wartość odżywczą zawartych w niej składników.
Składniki
1 szt. ciasto francuskie
4 szt. jajka
1 szklanka mleko
20 dkg szpinak swieży lub mrożony
0,5 szt. brokuł
10 dkg szynka
3 szt. czosnek (ząbki)
15 dkg pieczarki
1 szczypta gałka muszkatołowa
Kanadyjska Tarta
Kanadyjska Tarta
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Na blachę posmarowaną masłem i wyłożońą papierem rozłożyć ciasto francuskie. W rozgrzanym piekarniku do 180 stopni podpiekać ciasto przez 5 minut. 4 jajka roztrzepać z 1 szklanką mleka. Pieczarki, szpinak i czosnek podsmażyć na patelni. Ugotować brokuł i dodać na patelnię. Wszystko razem połączyć, wymieszać i wylać na ciasto francuskie. Piec ok 30-35 min w temperaturze 180 stopni. Ser starty na tarce na grubych oczkach posypać na wierzch kilka minut przed koncem pieczenia.
Komentarze