Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Tarta Kanadyjska jest daniem które przyrzadzam bardzo często ze względu na wysoką wartość odżywczą zawartych w niej składników.

Składniki

1 szt. ciasto francuskie
4 szt. jajka
1 szklanka mleko
20 dkg szpinak swieży lub mrożony
0,5 szt. brokuł
10 dkg szynka
3 szt. czosnek (ząbki)
15 dkg pieczarki
1 szczypta gałka muszkatołowa

Opis wykonania

Na blachę posmarowaną masłem i wyłożońą papierem rozłożyć ciasto francuskie. W rozgrzanym piekarniku do 180 stopni podpiekać ciasto przez 5 minut. 4 jajka roztrzepać z 1 szklanką mleka. Pieczarki, szpinak i czosnek podsmażyć na patelni. Ugotować brokuł i dodać na patelnię. Wszystko razem połączyć, wymieszać i wylać na ciasto francuskie. Piec ok 30-35 min w temperaturze 180 stopni. Ser starty na tarce na grubych oczkach posypać na wierzch kilka minut przed koncem pieczenia.

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Liczba ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych