Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Tarta Kanadyjska jest daniem które przyrzadzam bardzo często ze względu na wysoką wartość odżywczą zawartych w niej składników.

Składniki

1 szt. ciasto francuskie
4 szt. jajka
1 szklanka mleko
20 dkg szpinak swieży lub mrożony
0,5 szt. brokuł
10 dkg szynka
3 szt. czosnek (ząbki)
15 dkg pieczarki
1 szczypta gałka muszkatołowa

Opis wykonania

Na blachę posmarowaną masłem i wyłożońą papierem rozłożyć ciasto francuskie. W rozgrzanym piekarniku do 180 stopni podpiekać ciasto przez 5 minut. 4 jajka roztrzepać z 1 szklanką mleka. Pieczarki, szpinak i czosnek podsmażyć na patelni. Ugotować brokuł i dodać na patelnię. Wszystko razem połączyć, wymieszać i wylać na ciasto francuskie. Piec ok 30-35 min w temperaturze 180 stopni. Ser starty na tarce na grubych oczkach posypać na wierzch kilka minut przed koncem pieczenia.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych