Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Karmazyn w warzywach śródziemnomorskim

Karmazyn w warzywach śródziemnomorskim
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Filet z karmazyna w sosie z pomidorów koktajlowych, cukinii i serc karczocha z dodatkiem papryczki chilli.

Składniki

250 g pomidorów koktajlowych
średnia cukinia
180 g serc karczocha
2-3 łyżka oliwy
gałązek tymianku
sól, czarny pieprz
600 g filetu z z karmazyna
1 łyżeczka mielonych papryczek chilli

Opis wykonania

Pomidory podzielić na połówki. Odciąć końcówki z cukinii, cukinię przekroić na pół i pokroić w drobną kostkę. Karczochy osączyć na sicie i podzielić na ćwiartki. Warzywa wymieszać z oliwą. Do warzyw dodać listki z trzech gałązek tymianku. Przyprawić solą i pieprzem. Włożyć do nieperforowanego pojemnika do gotowania. Rybę umyć pod zimną, bieżącą wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić na 8 równych porcji. Posolić. Pokrojoną rybę włożyć do pojemnika z warzywami i posypać chili. Gotować na parze, jak podano poniżej. Filety karmazyna serwować na warzywach. Przybrać resztą tymianku. Sposób nastawiania: piekarnik parowy: gotowanie na parze w 100⁰C, 10 minut.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy was zapewnić, ze publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy zakupili lub korzystali z produktu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych