Karmazyn w warzywach śródziemnomorskim

4 porcje
30 min
Średnie
Składniki
Karmazyn w warzywach śródziemnomorskim
Karmazyn w warzywach śródziemnomorskim
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Pomidory podzielić na połówki. Odciąć końcówki z cukinii, cukinię przekroić na pół i pokroić w drobną kostkę. Karczochy osączyć na sicie i podzielić na ćwiartki. Warzywa wymieszać z oliwą. Do warzyw dodać listki z trzech gałązek tymianku. Przyprawić solą i pieprzem. Włożyć do nieperforowanego pojemnika do gotowania. Rybę umyć pod zimną, bieżącą wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić na 8 równych porcji. Posolić. Pokrojoną rybę włożyć do pojemnika z warzywami i posypać chili. Gotować na parze, jak podano poniżej. Filety karmazyna serwować na warzywach. Przybrać resztą tymianku. Sposób nastawiania: piekarnik parowy: gotowanie na parze w 100⁰C, 10 minut.
Komentarze