Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Kasza jaglana z korzennym sosem z gruszek

Kasza jaglana z korzennym sosem z gruszek

Opis wykonania

Średnie
dla 4 osób

Kasza jaglana z kawałkami gruszek, polana korzennym sosem.

  1. Kaszę podpraż na sucho w garnku, przelej wrzątkiem, zalej 2-krotną ilością gorącej wody i gotuj bez mieszania pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 15 minut.

  2. Do rondla wlej białe słodkie wino (typu Spätlese), dodaj kawałki gruszek.

  3. Dodaj liść laurowy, kolendrę, cynamon, sól, cytrynę, kurkumę.

  4. Gotuj do odparowania wina i zagęszczenia.

  5. Po wyłożeniu na talerz posyp prażonymi płatkami migdałów.

Akademia Smaku
Wiecej moich przepisów
Wasza ocena

Quiz Tomasza Jakubiaka

Jak przed ugotowaniem rozpoznać, że mule są świeże?

 Jak przed ugotowaniem rozpoznać, że mule są świeże?