Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Kasza jaglana z korzennym sosem z gruszek

Kasza jaglana z korzennym sosem z gruszek
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

1 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Kasza jaglana z kawałkami gruszek, polana korzennym sosem.

Składniki

Kasza jaglana
Sos z gruszek:
Białe słodkie wino (typu Spaetlaese)
Kawałki gruszek
Liść laurowy
Kolendra
Cynamon
Sól
Cytryna
Kurkuma

Opis wykonania

  1. Kaszę podpraż na sucho w garnku, przelej wrzątkiem, zalej 2-krotną ilością gorącej wody i gotuj bez mieszania pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 15 minut.
  2. Do rondla wlej białe słodkie wino (typu Spätlese), dodaj kawałki gruszek.
  3. Dodaj liść laurowy, kolendrę, cynamon, sól, cytrynę, kurkumę.
  4. Gotuj do odparowania wina i zagęszczenia.
  5. Po wyłożeniu na talerz posyp prażonymi płatkami migdałów.
Oceń przepis
Średnia ocen: 1, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych