Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Ciepłe i słodkie śniadanie, które każdemu poprawi humor. Może być także na deser - kasza jaglana sprawdzi się na każdy posiłek!

Składniki

1/2 szklanka kaszy jaglanej
1 1/2 szklanka mleka
50 g twarogu półtłustego
200 g truskawek/ jagód/ malin/ śliwek
2 łyżka płatków owsianych
1 szt. laska wanilii
1 łyżka miodu
1 łyżeczka cynamonu
1 szczypta soli

Opis wykonania

Bardzo prosty przepis, a do jego wykonania składniki można znaleźć w każdej kuchni. Kaszę można podać tak żeby wyglądała stylowo i elegancko.

Opis wykonania

Kaszę ugotuj na mleko z dodatkiem wanilii. Gotowanie powinno trwać do momentu aż kasza wchłonie cały płyn. Gdy kasza będzie się gotowała podpraż na patelni płatki owsiane. Po ugotowaniu zdejmij kaszę z ognia i wymieszaj z twarogiem i około ¾ ilości owoców. Tuż przed podaniem wymieszaj całość z miodem. Kaszę posyp płatkami oraz pozostałymi owocami.

TIP

Kaszę można zapiec w kokilkach z dodatkiem 1-2 jajek i podać w formie babeczek lub zapiekanek.

Mleko krowie można zamienić na roślinne. Najlepiej migdałowe lub owsiane.

Do posypki z płatków owsianych można dodać garść migdałów w płatkach. 

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych