


Ciepłe i słodkie śniadanie, które każdemu poprawi humor. Może być także na deser - kasza jaglana sprawdzi się na każdy posiłek!
Bardzo prosty przepis, a do jego wykonania składniki można znaleźć w każdej kuchni. Kaszę można podać tak żeby wyglądała stylowo i elegancko.
Kaszę ugotuj na mleko z dodatkiem wanilii. Gotowanie powinno trwać do momentu aż kasza wchłonie cały płyn. Gdy kasza będzie się gotowała podpraż na patelni płatki owsiane. Po ugotowaniu zdejmij kaszę z ognia i wymieszaj z twarogiem i około ¾ ilości owoców. Tuż przed podaniem wymieszaj całość z miodem. Kaszę posyp płatkami oraz pozostałymi owocami.
Kaszę można zapiec w kokilkach z dodatkiem 1-2 jajek i podać w formie babeczek lub zapiekanek.
Mleko krowie można zamienić na roślinne. Najlepiej migdałowe lub owsiane.
Do posypki z płatków owsianych można dodać garść migdałów w płatkach.