Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Kebabcze z kaszą jaglaną

Opis wykonania

Pyszne danie, idealna propozycja na domowy obiad, łatwe do przygotowania także w plenerze na grillu.

Ugotuj kaszę. Posiekaj drobno cebulkę, przeciśnij 2 ząbki czosnku przez praskę i dodaj do mięsa razem z przyprawami. Mieszaj mikserem około 5 minut, dodaj jajo i ponownie mieszaj 5 minut, dodaj ugotowaną kaszę jaglaną i ostatecznie wymieszaj. Patyczki do szaszłyków namocz w wodzie. Z mięsa uformuj wałki i nadziej na patyczki. Smaż na oleju, na dobrze rozgrzanej patelni z każdej strony aż mięso będzie rumiane.

Przeciśnij dwa ząbki czosnku do jogurtu, dopraw solą.

Na talerz wyłóż sałatę, połóż na niej kebabcze, polej sosem jogurtowym.