Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszne danie, idealna propozycja na domowy obiad, łatwe do przygotowania także w plenerze na grillu. Do tego kasza jaglana, która jest zdrowa i pożywna.

Składniki

1/2 kg Mięso mielone - łopatka
3/4 szklanka Kasza jaglana
1 szt. Cebula
4 szt. Czosnek - ząbki
1 łyżeczka Kurkuma
2 łyżeczka Słodka papryka wędzona
1 łyżeczka Kminek
Pieprz, sól
1 łyżeczka Majeranek
1 szt. Jajko
1 szt. Jogurt naturalny
Miks sałat

Opis wykonania

Ugotuj kaszę. Posiekaj drobno cebulkę, przeciśnij 2 ząbki czosnku przez praskę i dodaj do mięsa razem z przyprawami. Mieszaj mikserem około 5 minut, dodaj jajo i ponownie mieszaj 5 minut, dodaj ugotowaną kaszę jaglaną i ostatecznie wymieszaj. Patyczki do szaszłyków namocz w wodzie. Z mięsa uformuj wałki i nadziej na patyczki. Smaż na oleju, na dobrze rozgrzanej patelni z każdej strony aż mięso będzie rumiane. Przeciśnij dwa ząbki czosnku do jogurtu, dopraw solą. Na talerz wyłóż sałatę, połóż na niej kebabcze, polej sosem jogurtowym.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych