Kebabcze z kaszą jaglaną

4 porcje
Średnie
Składniki
Kebabcze z kaszą jaglaną
Kebabcze z kaszą jaglaną
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Ugotuj kaszę. Posiekaj drobno cebulkę, przeciśnij 2 ząbki czosnku przez praskę i dodaj do mięsa razem z przyprawami. Mieszaj mikserem około 5 minut, dodaj jajo i ponownie mieszaj 5 minut, dodaj ugotowaną kaszę jaglaną i ostatecznie wymieszaj. Patyczki do szaszłyków namocz w wodzie. Z mięsa uformuj wałki i nadziej na patyczki. Smaż na oleju, na dobrze rozgrzanej patelni z każdej strony aż mięso będzie rumiane. Przeciśnij dwa ząbki czosnku do jogurtu, dopraw solą. Na talerz wyłóż sałatę, połóż na niej kebabcze, polej sosem jogurtowym.
Komentarze