Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszne danie, idealna propozycja na domowy obiad, łatwe do przygotowania także w plenerze na grillu. Do tego kasza jaglana, która jest zdrowa i pożywna.

Składniki

1/2 kg Mięso mielone - łopatka
3/4 szklanka Kasza jaglana
1 szt. Cebula
4 szt. Czosnek - ząbki
1 łyżeczka Kurkuma
2 łyżeczka Słodka papryka wędzona
1 łyżeczka Kminek
Pieprz, sól
1 łyżeczka Majeranek
1 szt. Jajko
1 szt. Jogurt naturalny
Miks sałat

Opis wykonania

Ugotuj kaszę. Posiekaj drobno cebulkę, przeciśnij 2 ząbki czosnku przez praskę i dodaj do mięsa razem z przyprawami. Mieszaj mikserem około 5 minut, dodaj jajo i ponownie mieszaj 5 minut, dodaj ugotowaną kaszę jaglaną i ostatecznie wymieszaj. Patyczki do szaszłyków namocz w wodzie. Z mięsa uformuj wałki i nadziej na patyczki. Smaż na oleju, na dobrze rozgrzanej patelni z każdej strony aż mięso będzie rumiane. Przeciśnij dwa ząbki czosnku do jogurtu, dopraw solą. Na talerz wyłóż sałatę, połóż na niej kebabcze, polej sosem jogurtowym.

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Liczba ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych