Keto chleb
1 porcje
60 min
Łatwe
Keto chleb doskonale sprawdzi się na diecie ketogenicznej, na której ograniczamy węglowodany do minimum, za to utrzymujemy przewagę białek i tłuszczy. Wypiekany na bazie mąki migdałowej, sezamowej, kokosowej, babki płesznik lub siemienia lnianego jest jednocześnie bezglutenowy, śmiało więc mogą po niego sięgać osoby z celiakią.
Składniki
200 g ciepła woda
150 g mielone siemię lniane
80 g masło
60 g mix orzechów
50 g pestki dyni lub słonecznika
5 szt. jajka
2 łyżeczka proszek do pieczenia
1 łyżeczka sól
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
2654 kcal
Tłuszcz
209.9 g
Węglowodany
53.7 g
Błonnik
121.2 g
Białko
43.4 g
Sól
7.5 g
Keto chleb
Keto chleb
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Wszystkie składniki przełóż do misy robota kuchennego, zmiksuj do dokładnego połączenia.
Gotowe ciasto przełóż do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
Porada
Jak zdobyć gwarancję udanych wypieków? Wykorzystaj czujnik PerfektBake w piekarnikach marki Bosch, który na podstawie stałego pomiaru wilgotności ciasta, ustala najlepsze parametry.
Piecz w temperaturze 170 stopni, używając funkcji piekarnika termoobieg 4D para 1, przez 40 minut. I chleb ketogeniczny gotowy!
Komentarze