Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Keto chleb doskonale sprawdzi się na diecie ketogenicznej, na której ograniczamy węglowodany do minimum, za to utrzymujemy przewagę białek i tłuszczy. Wypiekany na bazie mąki migdałowej, sezamowej, kokosowej, babki płesznik lub siemienia lnianego jest jednocześnie bezglutenowy, śmiało więc mogą po niego sięgać osoby z celiakią.

Składniki

200 g ciepła woda
150 g mielone siemię lniane
80 g masło
60 g mix orzechów
50 g pestki dyni lub słonecznika
5 szt. jajka
2 łyżeczka proszek do pieczenia
1 łyżeczka sól

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
2654 kcal
Tłuszcz
209.9 g
Węglowodany
53.7 g
Błonnik
121.2 g
Białko
43.4 g
Sól
7.5 g

Opis wykonania

Krok 1

Wszystkie składniki przełóż do misy robota kuchennego, zmiksuj do dokładnego połączenia.

Krok 2

Gotowe ciasto przełóż do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.

Porada

Jak zdobyć gwarancję udanych wypieków? Wykorzystaj czujnik PerfektBake w piekarnikach marki Bosch, który na podstawie stałego pomiaru wilgotności ciasta, ustala najlepsze parametry.



Bosh Logo
Bosh
Krok 3

Piecz w temperaturze 170 stopni, używając funkcji piekarnika termoobieg 4D para 1, przez 40 minut. I chleb ketogeniczny gotowy!

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych