Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Keto chleb doskonale sprawdzi się na diecie ketogenicznej, na której ograniczamy węglowodany do minimum, za to utrzymujemy przewagę białek i tłuszczy. Wypiekany na bazie mąki migdałowej, sezamowej, kokosowej, babki płesznik lub siemienia lnianego jest jednocześnie bezglutenowy, śmiało więc mogą po niego sięgać osoby z celiakią.

Składniki

200 g ciepła woda
150 g mielone siemię lniane
80 g masło
60 g mix orzechów
50 g pestki dyni lub słonecznika
5 szt. jajka
2 łyżeczka proszek do pieczenia
1 łyżeczka sól

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
2654 kcal
Tłuszcz
209.9 g
Węglowodany
53.7 g
Błonnik
121.2 g
Białko
43.4 g
Sól
7.5 g

Opis wykonania

Wszystkie składniki przełóż do misy robota kuchennego, zmiksuj do dokładnego połączenia.

Gotowe ciasto przełóż do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.

Porada

Jak zdobyć gwarancję udanych wypieków? Wykorzystaj czujnik PerfektBake w piekarnikach marki Bosch, który na podstawie stałego pomiaru wilgotności ciasta, ustala najlepsze parametry.

Bosh Logo
Bosh

Piecz w temperaturze 170 stopni, używając funkcji piekarnika termoobieg 4D para 1, przez 40 minut. I chleb ketogeniczny gotowy!

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych