Keto chleb
![Keto chleb](https://akademiasmaku.pl/storage/8086/conversions/keto-chleb-5282-single.webp)
1 porcje
60 min
Łatwe
Keto chleb doskonale sprawdzi się na diecie ketogenicznej, na której ograniczamy węglowodany do minimum, za to utrzymujemy przewagę białek i tłuszczy. Wypiekany na bazie mąki migdałowej, sezamowej, kokosowej, babki płesznik lub siemienia lnianego jest jednocześnie bezglutenowy, śmiało więc mogą po niego sięgać osoby z celiakią.
Składniki
200 g ciepła woda
150 g mielone siemię lniane
80 g masło
60 g mix orzechów
50 g pestki dyni lub słonecznika
5 szt. jajka
2 łyżeczka proszek do pieczenia
1 łyżeczka sól
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
2654 kcal
Tłuszcz
209.9 g
Węglowodany
53.7 g
Błonnik
121.2 g
Białko
43.4 g
Sól
7.5 g
Keto chleb
Keto chleb
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![Krok 1](https://akademiasmaku.pl/storage/10750/conversions/5PdRNp74S9YnXJ-thumb.webp)
Wszystkie składniki przełóż do misy robota kuchennego, zmiksuj do dokładnego połączenia.
![Krok 2](https://akademiasmaku.pl/storage/10751/conversions/oq1uk3zKue1DaY-thumb.webp)
Gotowe ciasto przełóż do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
Porada
Jak zdobyć gwarancję udanych wypieków? Wykorzystaj czujnik PerfektBake w piekarnikach marki Bosch, który na podstawie stałego pomiaru wilgotności ciasta, ustala najlepsze parametry.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![Krok 3](https://akademiasmaku.pl/storage/10752/conversions/EcKQGPUBhSyzKh-thumb.webp)
Piecz w temperaturze 170 stopni, używając funkcji piekarnika termoobieg 4D para 1, przez 40 minut. I chleb ketogeniczny gotowy!
Komentarze