Pasta kanapkowa z ciecierzycą i kaszą jaglaną
4 porcje
Średnie
5 (Ilość ocen: 1)
Oto nieco zaskakująca w swoim składzie pasta z ciecierzycy i kaszy jaglanej. zaskakująca, ale bardzo pyszna i zdrowa. Dla wegetarian i dla wegan.
Składniki
1/2 szklanka ugotowana kasza jaglana
1 szklanka ugotowana ciecierzyca
1 szt. ząbek czosnku
3 łyżka oliwa z oliwek EV
1/2 szt. sok z cytryny
1/2 łyżeczka sól morska
1/3 łyżeczka pieprz
1/2 łyżka natka pietruszki
Pasta kanapkowa z ciecierzycą i kaszą jaglaną
Pasta kanapkowa z ciecierzycą i kaszą jaglaną
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Ząbek czosnku obieramy i kroimy na cztery. Do blendera wrzucamy ugotowaną kaszę jaglaną, dodajemy ugotowaną ciecierzycę ( wykorzystałam ciecierzycę z puszki). Dodajemy czosnek i oliwę z oliwek. Wszystko dokładnie miksujemy na gładką jednolitą masę. Na koniec dodajemy sól, pieprz i sok z cytryny, jeszcze raz dokładnie mieszamy.
Komentarze