Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Pasta kanapkowa z ciecierzycą i kaszą jaglaną

Pasta kanapkowa z ciecierzycą i kaszą jaglaną
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Oto nieco zaskakująca w swoim składzie pasta z ciecierzycy i kaszy jaglanej. zaskakująca, ale bardzo pyszna i zdrowa. Dla wegetarian i dla wegan.

Składniki

1/2 szklanka ugotowana kasza jaglana
1 szklanka ugotowana ciecierzyca
1 szt. ząbek czosnku
3 łyżka oliwa z oliwek EV
1/2 szt. sok z cytryny
1/2 łyżeczka sól morska
1/3 łyżeczka pieprz
1/2 łyżka natka pietruszki

Opis wykonania

Ząbek czosnku obieramy i kroimy na cztery. Do blendera wrzucamy ugotowaną kaszę jaglaną, dodajemy ugotowaną ciecierzycę ( wykorzystałam ciecierzycę z puszki). Dodajemy czosnek i oliwę z oliwek. Wszystko dokładnie miksujemy na gładką jednolitą masę. Na koniec dodajemy sól, pieprz i sok z cytryny, jeszcze raz dokładnie mieszamy.


Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych