Kimbap
2 porcje
Łatwe
5 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Kimbap
Kimbap
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Ryż opłucz i ugotuj zgodnie z instrukcją. Przełóż miski, dodaj sól i delikatnie wymieszaj, a potem odstaw do wystygnięcia. Łososia smaż na płycie grzewczej od strony skóry ok. 5–6 minut, po czym przewróć na drugą stronę i smaż ok. 2 minut, odstaw do wystygnięcia.
Glony Nori ułóż na bambusowej macie. Glona pokryj ryżem do 2/3 wysokości arkusza. Na środku ryżu ułóż ¼ łososia, paski ogórka, kimchi i liście szpinaku, a następnie zwiń rolkę. Zwilż krawędź nori, rolkę mocno dociśnij matą i uformuj kształt.
Rolkę pokrój na plastry i podawaj.
Porada
Nie masz czasu czekać aż zagotuje się woda na makaron? Podkręć tempo przygotowania potraw za pomocą funkcji PowerBoost w płycie indukcyjnej marki Bosch. Pozwala ona zwiększyć moc wybranego pola grzewczego o 50%.
Komentarze