Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Lista warzyw, które możemy kisić jest naprawdę długa. Sprawdźcie moją mistrzowską propozycję na kiszone warzywa.

Składniki

2 pęczki - rzodkiewki
2 pęczki - botwinki
0,5 szt. - kalafiora
0,5 główki - kapusty
6 szt. - porów młodych

Opis wykonania

Rzodkiewki myjemy pod bieżącą wodą i odcinamy zielone części. Młode listki botwinki myjemy, a buraczki szorujemy pod bieżącą wodą. Kalafiora myjemy i rozdrabniamy na małe różyczki. Kapustę kroimy w cząstki po 100 g. Używamy tylko białych części porów. Kroimy je na 10 cm kawałki i dokładnie płuczemy. W krojeniu warzyw może pomóc Ci robot kuchenny.

Przygotowujemy solankę. Potrzebne będą 2 litry wody, 30 g niejodowanej soli kamiennej, 10 liści laurowych, 1 łyżeczka gorczycy, 1 łyżka imbiru.

Wodę zagotowujemy, dodajemy przyprawy i odstawiamy do ostygnięcia.

Porada

Ustawiasz temperaturę palnika na wyczucie? Nigdy więcej! Dzięki płytom FlameSelect bez trudu wybierzesz i utrzymasz właściwą moc grzania.

Bosh Logo
Bosh

Warzywa na przemian układamy ściśle w słoiku. Zalewamy letnią solanką, zakręcamy słoik i odstawiamy na 7-14 dni.

W trakcie kiszenia usuwamy powstające pęcherzyki powietrza.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy