Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Kluski do zupy z kaszy manny

Opis wykonania

Kluseczki są idealne jako wkładka do zupy. Dzięki temu danie stanie się bardziej sycące.

baner reklamowy maszynki do mielenia

Wlać mleko do garnka opłukanego zimną wodą. Dodać masło, doprawić solą, pieprzem i utartą gałką muszkatołową. Zagotować mleko ciągle mieszając. Nastawić najniższy stopień mocy grzania. Namoczyć kaszę manną i mieszać łyżką kuchenną, aż powstanie gładkie ciasto odstające od podłoża.

Zdjąć garnek z pola grzejnego. Roztrzepać jajo i polać ciasto. Natłuścić lekko masłem perforowany pojemnik do gotowania. Dwie łyżeczki do herbaty zanurzyć w zimnej wodzie i oddzielać nimi porcje ciasta formując kluseczki. Włożyć do perforowanego pojemnika do gotowania i gotować na parze według przepisu.

 

Sposób nastawiania:

Piekarnik parowy: gotowanie na parze w 95⁰C, 7 minut.