Kokosowy pudding chia z lodami truskawkowo-bananowymi
1 porcje
45 min
Łatwe
Kto powiedział, że lody można jeść tylko na deser? W tym wydaniu tworzą lekkie i zdrowe śniadanie z zaskakującą nutą róży.
Składniki
2 łyżka nasiona chia
200 ml mleko kokosowe
1 łyżeczka miód lub syrop klonowy
2 łyżka płatki owsiane
1/2 szt. zamrożony banan
100 g zamrożone truskawki
1 łyżeczka woda różana
2 łyżka pistacje, pyłek pszczeli, suszone owoce
1/2 szt. kiwi
Kokosowy pudding chia z lodami truskawkowo-bananowymi
Kokosowy pudding chia z lodami truskawkowo-bananowymi
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
W miseczce wymieszać dokładnie nasiona chia, mleko kokosowe i melasę. Powtórzyć mieszanie kilka razy w ciągu 15 minut, a następnie odstawić nasionka do napęcznienia na ok. 30 minut. Gotowy pudding przełożyć do naczynia, w którym będzie podawany (ścianki można wcześniej ozdobić plasterkami kiwi). Na pudding wyłożyć płatki owsiane.
Zamrożone truskawki, banana i wodę różaną zblendować na gładką masę. Lody wyłożyć na płatki owsiane i posypać ulubionymi dodatkami.
Komentarze