Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Kokosowy pudding chia z lodami truskawkowo-bananowymi

Kokosowy pudding chia z lodami truskawkowo-bananowymi
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Kto powiedział, że lody można jeść tylko na deser? W tym wydaniu tworzą lekkie i zdrowe śniadanie z zaskakującą nutą róży.

Składniki

2 łyżka nasiona chia
200 ml mleko kokosowe
1 łyżeczka miód lub syrop klonowy
2 łyżka płatki owsiane
1/2 szt. zamrożony banan
100 g zamrożone truskawki
1 łyżeczka woda różana
2 łyżka pistacje, pyłek pszczeli, suszone owoce
1/2 szt. kiwi

Opis wykonania

W miseczce wymieszać dokładnie nasiona chia, mleko kokosowe i melasę. Powtórzyć mieszanie kilka razy w ciągu 15 minut, a następnie odstawić nasionka do napęcznienia na ok. 30 minut. Gotowy pudding przełożyć do naczynia, w którym będzie podawany (ścianki można wcześniej ozdobić plasterkami kiwi). Na pudding wyłożyć płatki owsiane. Zamrożone truskawki, banana i wodę różaną zblendować na gładką masę. Lody wyłożyć na płatki owsiane i posypać ulubionymi dodatkami.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych