Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Koktajl owocowy i chipsy z jarmużu Kasi Woźniak

Koktajl owocowy i chipsy z jarmużu Kasi Woźniak
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszny zestaw na szybkie i odżywcze FIT śniadanie.

Składniki

Koktajl

150 g Jagody
1 szt. Banan
125 ml Mleko kokosowe niesłodzone
125 ml Woda
3 łyżka Płatki owsiane
50 g Wiórki kokosowe


Chipsy z jarmużu
200 g Jarmuż
2 łyżka Sól
3 łyżka Oliwa extra vergine

Opis wykonania

Koktajl:

  1. Wszystkie składniki zblenduj.
  2. Udekoruj wiórkami kokosowymi.

Chipsy z jarmużu:

  1. Piekarnik nagrzej do 190 stopni C.
  2. Jarmuż umyj, oderwij liście od twardej łodyżki (łodyżkę wyrzuć).
  3. Liście przełóż do miski, dopraw je solą, polej oliwą i dokładnie wymieszaj.
  4. Blaszkę do pieczenia wyłoż papierem do pieczenia, zachowując pomiędzy liścmi jarmużu małe odstępy.
  5. Blaszkę wstaw do nagrzanego piekarnia i piecz około 10 minut.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych