Koktajl owocowy i chipsy z jarmużu Kasi Woźniak
4 porcje
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Pyszny zestaw na szybkie i odżywcze FIT śniadanie.
Składniki
Koktajl
150 g Jagody
1 szt. Banan
125 ml Mleko kokosowe niesłodzone
125 ml Woda
3 łyżka Płatki owsiane
50 g Wiórki kokosowe
Chipsy z jarmużu
200 g Jarmuż
2 łyżka Sól
3 łyżka Oliwa extra vergine
Koktajl owocowy i chipsy z jarmużu Kasi Woźniak
Koktajl owocowy i chipsy z jarmużu Kasi Woźniak
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Koktajl:
- Wszystkie składniki zblenduj.
- Udekoruj wiórkami kokosowymi.
Chipsy z jarmużu:
- Piekarnik nagrzej do 190 stopni C.
- Jarmuż umyj, oderwij liście od twardej łodyżki (łodyżkę wyrzuć).
- Liście przełóż do miski, dopraw je solą, polej oliwą i dokładnie wymieszaj.
- Blaszkę do pieczenia wyłoż papierem do pieczenia, zachowując pomiędzy liścmi jarmużu małe odstępy.
- Blaszkę wstaw do nagrzanego piekarnia i piecz około 10 minut.
Komentarze