Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

10 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Jajecznica z podsmażonym kabanosem, z dużą ilością warzyw i zdrowych tłuszczy.

Składniki

1 szt. jajko
25 g kabanos
25 g papryka
25 g fasola czerwona
25 g seler naciowy
15 g pomidor
1 garść natka pietruszki
10-15 g orzechy włoskie
2 g korzeń maca
1 szczypta sól
2 łyżeczka pieprz ziołowy

Opis wykonania

Tę kolorową jajecznicę/omleta rozpoczyna od podsmażenia pokrojonego w plasterki kabanosa. Następnie dorzucam paprykę, pomidora i seler naciowy.

Po chwili dodaję fasolę, a następnie całe jaja. Dodaje pieprz ziołowy, szczyptę soli i sproszkowany korzeń maca.

Gdy jajka ładnie się zetną, przekładam na talerz i posypuję orzechami (lub alternatywnie dodaję awokado), posypuję natką pietruszki/koperku.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych