Kolorowa jajecznica
1 porcje
10 min
Łatwe
Jajecznica z podsmażonym kabanosem, z dużą ilością warzyw i zdrowych tłuszczy.
Składniki
1 szt. jajko
25 g kabanos
25 g papryka
25 g fasola czerwona
25 g seler naciowy
15 g pomidor
1 garść natka pietruszki
10-15 g orzechy włoskie
2 g korzeń maca
1 szczypta sól
2 łyżeczka pieprz ziołowy
Kolorowa jajecznica
Kolorowa jajecznica
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Tę kolorową jajecznicę/omleta rozpoczyna od podsmażenia pokrojonego w plasterki kabanosa. Następnie dorzucam paprykę, pomidora i seler naciowy.
Po chwili dodaję fasolę, a następnie całe jaja. Dodaje pieprz ziołowy, szczyptę soli i sproszkowany korzeń maca.
Gdy jajka ładnie się zetną, przekładam na talerz i posypuję orzechami (lub alternatywnie dodaję awokado), posypuję natką pietruszki/koperku.
Komentarze