Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Kolorowa, orzechowa jaglanka na mleku z owocami i ekspandowanym amarantusem

Kolorowa, orzechowa jaglanka na mleku z owocami i ekspandowanym amarantusem
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, ale tylko wtedy kiedy rano zjemy coś co jest pożywne i da energię do działania! Tak jest moja jaglanka.

Składniki

200 g kasza jaglana
600 ml mleko
2 łyżka masło orzechowe
1 łyżka miód
1 szt. mango
1 garść ulubione owoce
5 łyżka ekspandowany amarantus
1 szklanka woda

Opis wykonania

Kaszę jaglaną oraz mleko gotować i mieszać, aż kasza wchłonie mleko. Pod koniec gotowania dodać masło orzechowe, wymieszać najlepiej rózgą sylikonową.

Po wystygnięciu dodać miodu, aby nie utracił swoich wartości odżywczych. Jeśli jaglanka jest za gęsta kilka łyżek mleka. Następnie na górę dodać zblendowane mango, ekspandowany amarantus oraz ulubione owoce.

Ja takie śniadanie przygotowuje dzień wcześniej. W zasadzie robi się samo. Rano dodaje dodatki i jest pysznie! Ps. A po co woda? Oczywiście pijemy ją przed śniadaniem zaraz po przebudzeniu. Smacznego :)

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych