Kolorowa, orzechowa jaglanka na mleku z owocami i ekspandowanym amarantusem
2 porcje
30 min
Łatwe
Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, ale tylko wtedy kiedy rano zjemy coś co jest pożywne i da energię do działania! Tak jest moja jaglanka.
Składniki
200 g kasza jaglana
600 ml mleko
2 łyżka masło orzechowe
1 łyżka miód
1 szt. mango
1 garść ulubione owoce
5 łyżka ekspandowany amarantus
1 szklanka woda
Kolorowa, orzechowa jaglanka na mleku z owocami i ekspandowanym amarantusem
Kolorowa, orzechowa jaglanka na mleku z owocami i ekspandowanym amarantusem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Kaszę jaglaną oraz mleko gotować i mieszać, aż kasza wchłonie mleko. Pod koniec gotowania dodać masło orzechowe, wymieszać najlepiej rózgą sylikonową.
Po wystygnięciu dodać miodu, aby nie utracił swoich wartości odżywczych. Jeśli jaglanka jest za gęsta kilka łyżek mleka. Następnie na górę dodać zblendowane mango, ekspandowany amarantus oraz ulubione owoce.
Ja takie śniadanie przygotowuje dzień wcześniej. W zasadzie robi się samo. Rano dodaje dodatki i jest pysznie! Ps. A po co woda? Oczywiście pijemy ją przed śniadaniem zaraz po przebudzeniu. Smacznego :)
Komentarze