Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

25 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Komosa z powodzeniem może być spożywane przez dzieci. Myślę, że to wystarczy, żeby zachęcić was do przyrządzenia mojego deseru.

Składniki

100 g Komosa ryżowa
1 szklanka Woda
1 szklanka Mleko
1 łyżeczka Cukier waniliowy
1 łyżka Masło
1 szklanka Banan
1\2 szt. Sok wyciśnięty z pomasańczy
1 łyżka Miód
1 łyżeczka Cynamon

Opis wykonania

Komosę dobrze wypłukać i wsypać do gorącej wody. Gotować przez chwilę następnie dolać mleko, gotować tak długo aż komosa uzyska gęstą konsystencję, wyłączyć i zostawić pod przykryciem na kilka minut. Na rozgrzanej patelni stopić masło, następnie wrzucić pokrojonego banana i cynamon, miód oraz sok z pomarańczy. Całość podsmażać tak długo aż banan zacznie się karmelizować. Ugotowaną ciepłą komosę polać miodowym karmelem z bananem.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych