Komosa ryżowa z bananami
2 porcje
25 min
Łatwe
Komosa z powodzeniem może być spożywane przez dzieci.
Myślę, że to wystarczy, żeby zachęcić was do przyrządzenia mojego deseru.
Składniki
100 g Komosa ryżowa
1 szklanka Woda
1 szklanka Mleko
1 łyżeczka Cukier waniliowy
1 łyżka Masło
1 szklanka Banan
1\2 szt. Sok wyciśnięty z pomasańczy
1 łyżka Miód
1 łyżeczka Cynamon
Komosa ryżowa z bananami
Komosa ryżowa z bananami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Komosę dobrze wypłukać i wsypać do gorącej wody.
Gotować przez chwilę następnie dolać mleko, gotować tak długo aż komosa uzyska gęstą konsystencję, wyłączyć i zostawić pod przykryciem na kilka minut.
Na rozgrzanej patelni stopić masło, następnie wrzucić pokrojonego banana i cynamon, miód oraz sok z pomarańczy.
Całość podsmażać tak długo aż banan zacznie się karmelizować.
Ugotowaną ciepłą komosę polać miodowym karmelem z bananem.
Komentarze