Konfitura z pomidorów
4 porcje
150 min
Łatwe
Składniki
Konfitura z pomidorów
Konfitura z pomidorów
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Pomidory natnij nożem na krzyż przy szypułce i sparz wrzątkiem. Po chwili bez problemu usuniesz skórkę.
Pomidory pokrój w kostkę i umieść w garnku o grubszym dnie.
Dodaj sok wyciśnięty z cytryny i zagotuj. Dodaj cukier i smaż na małej mocy płyty grzewczej przez około 2 godziny, mieszając co jakiś czas.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
Jeśli konsystencja jest odpowiednia, zdejmij garnek z palnika. Gorącą konfiturę przełóż do słoików. Szczelnie zamknij i odwróć do góry dnem. Odstaw do ostygnięcia.
Komentarze