Konfitura z pomidorów
![Konfitura z pomidorów](https://akademiasmaku.pl/storage/7367/conversions/konfitura-z-pomidorow-4535-single.webp)
4 porcje
150 min
Łatwe
Składniki
Konfitura z pomidorów
Konfitura z pomidorów
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/8811/conversions/YLEO1ueCrAjfMb-thumb.webp)
Pomidory natnij nożem na krzyż przy szypułce i sparz wrzątkiem. Po chwili bez problemu usuniesz skórkę.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/8812/conversions/ei9ef5mJC7psh6-thumb.webp)
Pomidory pokrój w kostkę i umieść w garnku o grubszym dnie.
Dodaj sok wyciśnięty z cytryny i zagotuj. Dodaj cukier i smaż na małej mocy płyty grzewczej przez około 2 godziny, mieszając co jakiś czas.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/8813/conversions/12TXTPwSAYJeRf-thumb.webp)
Jeśli konsystencja jest odpowiednia, zdejmij garnek z palnika. Gorącą konfiturę przełóż do słoików. Szczelnie zamknij i odwróć do góry dnem. Odstaw do ostygnięcia.
Komentarze