Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Konfitura z żurawiny to doskonały dodatek do mięs, pasztetów czy wędlin. Dobrze smakuje z wołowiną, wieprzowiną, drobiem, dziczyzną, a także z różnymi odmianami sera.

Składniki

500 g - żurawiny świeżej lub mrożonej
200 g - cukru
100 ml - wody
- sok z cytryny

Opis wykonania

Żurawinę opłucz i umieść w garnku o grubym dnie. Dodaj sok z cytryny z cukrem. Dodaj pół szklanki wody i zagotuj.

Gotuj na małej mocy płyty grzewczej, mieszając co jakiś czas, aż owoce zaczną się rozpadać, woda odparuje, a całość zgęstnieje.

Porada

Masz duże i niestandardowe garnki, które nie mieszczą się na polach grzewczych płyty? To już nie problem! Dzięki funkcji FlexInduction możesz łączyć pola grzewcze i tworzyć strefy gotowania.

Bosh Logo
Bosh

Umieść w wygotowanych słoikach, zakręcić, odwróć do góry dnem, przykryj ściereczką. ​

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Uwielbiam jako dodatek do serów, fajnie zrobić samemu!
Monka
Najlepszy dodatek do grillowanych serów