Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Kotleciki z ryżu z suszonymi pomidorami

Kotleciki z ryżu z suszonymi pomidorami
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Przepyszne, chrupiące, aromatyczne kotleciki ryżowe z suszonymi pomidorami często chętnie zabieram ze sobą na obiad do pracy!

Składniki

7 g MĄka kukurydziana, sól, pieprz, ryż biały, jajko, suszone pomidory, por, natka pietruszki, masło klarowane, czarnuszka

Opis wykonania

- ponad pół woreczka ryżu - suszone pomidory wedle uznania(ja mam takie domowe) - trochę pora - natka pietruszki - jajko - masło klarowane - sól himalajska, pieprz, czarnuszka - troszkę mąki kukurydzianej Ryż ugotować, poczekać aż trochę ostygnie. Dodać pomidory, jajko, pora, pietruszkę i przyprawy, wymieszać ręką. Formować kotleciki i obtaczać w mące kukurydzianej. Smażyć na małym ogniu na maśle klarowanym.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych