Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

9 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pieczone kotlety z mięsem i warzywami.

Składniki

500 g Szynka wieprzowa
20 g Liście szpinaku
1 szt. Cebula czerwona
1 szt. Czosnek
1 szt. Marchewka
1 szt. Brokuły
1 szt. Papryka
1 szt. Jajko
3 łyżka Kasza manna

Opis wykonania

Mięso z szynki zmielić. Dodać czosnek, posiekaną cebulę, sól, pieprz, posiekane liście szpinaku, utartą marchew, posiekane drobno zblanszowane brokuły, pokrojoną słodką paprykę. Można dodawać różne warzywa np buraki, seler konserwowy, kalafior, pieczarki. Wymieszać wszystko razem. Dodać jajko, trochę kaszy manny. Uformować kotlety. Ułożyć na papierze do pieczenia i piec w 180 stopniach do zrumienienia. Takie kotlety są idealne do lunch boxa do szkoły czy na plac zabaw.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych