Kotlety z warzywami
9 porcje
30 min
Łatwe
Pieczone kotlety z mięsem i warzywami.
Składniki
500 g Szynka wieprzowa
20 g Liście szpinaku
1 szt. Cebula czerwona
1 szt. Czosnek
1 szt. Marchewka
1 szt. Brokuły
1 szt. Papryka
1 szt. Jajko
3 łyżka Kasza manna
Kotlety z warzywami
Kotlety z warzywami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Mięso z szynki zmielić. Dodać czosnek, posiekaną cebulę, sól, pieprz, posiekane liście szpinaku, utartą marchew, posiekane drobno zblanszowane brokuły, pokrojoną słodką paprykę. Można dodawać różne warzywa np buraki, seler konserwowy, kalafior, pieczarki. Wymieszać wszystko razem. Dodać jajko, trochę kaszy manny. Uformować kotlety. Ułożyć na papierze do pieczenia i piec w 180 stopniach do zrumienienia. Takie kotlety są idealne do lunch boxa do szkoły czy na plac zabaw.
Komentarze