Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Kremowy, aksamitny, niezwykle aromatyczny. Prawdziwa bajka. To nie jest zupa krem, to krem warzywny cappuccino!

Składniki

1,5 l bulion warzywny
1 szt. młody kalafior
0,5 szt. batat
2 szt. młode ziemniaki
2 szt. marchew
1 szt. mleko kokosowe
100 g czerwona soczewica
2 łyżeczka garam masala
1 łyżeczka czosnek
0,5 łyżeczka imbir
0,5 łyżeczka cynamon
2 szt. zmielone goździki
3 szt. mielone ziele angielskie
sól

Opis wykonania

Warzywa dokładnie umyć, obrać ze skory i pokroić w średniej wielkości kawałki. Zagotować bulion warzywny, włożyć do niego warzywa i soczewicę, i na niewielkim ogniu gotować je do miękkości. Następnie dodać przyprawy i mleko kokosowe. Wymieszać, posolić do smaku i gotować jeszcze kilka minut do połączenia smaków. Następnie bardzo dokładnie zmiksować. Podawać w filiżankach z dodatkiem prażonych pestek dyni lub świeżych kiełków.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych