Krem warzywny Cappuccino
                                            4 porcje
Średnie
                    Kremowy, aksamitny, niezwykle aromatyczny. Prawdziwa bajka. To nie jest zupa krem, to krem warzywny cappuccino!
                
                Składniki
1,5 l bulion warzywny
                                                            1 szt. młody kalafior
                                                            0,5 szt. batat
                                                            2 szt. młode ziemniaki
                                                            2 szt. marchew
                                                            1 szt. mleko kokosowe
                                                            100 g czerwona soczewica
                                                            2 łyżeczka garam masala
                                                            1 łyżeczka czosnek
                                                            0,5 łyżeczka imbir
                                                            0,5 łyżeczka cynamon
                                                            2 szt. zmielone goździki
                                                            3 szt. mielone ziele angielskie
                                                            sól
                                                    Krem warzywny Cappuccino
Krem warzywny Cappuccino
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Warzywa dokładnie umyć, obrać ze skory i pokroić w średniej wielkości kawałki. Zagotować bulion warzywny, włożyć do niego warzywa i soczewicę, i na niewielkim ogniu gotować je do miękkości. Następnie dodać przyprawy i mleko kokosowe. Wymieszać, posolić do smaku i gotować jeszcze kilka minut do połączenia smaków. Następnie bardzo dokładnie zmiksować. Podawać w filiżankach z dodatkiem prażonych pestek dyni lub świeżych kiełków.
                            
Komentarze