Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszny rozgrzewający krem z buraków idealny na zbliżającą się jesień

Składniki

1 kg małe buraki
2 szt. marchew
1 szt. pietruszka
1 szt. por
2 szt. ziemniaki
1 szt. jabłko winne
1 szt. czosnek ząbek
1 szczypta sól himalasjka
3 łyżka gęsty jogutr
2,5 l woda
1 szt. wędzona kość
1 szczypta pieprz, majeranek

Opis wykonania

Do zimnej wody wrzucamy kość i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy wszystkie warzywa, winne jabłko w skórce i łyzkę octu jabłkowego. Wszystko gotujemy do miękkości. Następnie wyciągamy kość, warzywa blendujemy, doprawiamy do smaku. Jeśli zupa wyjdzie za gęsta dodajemy troszkę wody. Zupę nalewamy do miseczki, podbijamy delikatnie jogurt i kładzemy go na środku zupy. Posypujemy szczypiorkiem i solą himalaską
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Podobno po tej zupie Himalaje stają otworem :)
Ewusia1222
Wspaniała zupa - polecam każdemu