Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Krem z kukurydzy z mleczkiem kokosowym

Krem z kukurydzy z mleczkiem kokosowym
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszna i kremowa zupa.

Składniki

puszka kukurydzy
mleko kokosowe
bulion
ziemniaki
chilli
imbir w proszku
sól, pieprz

Opis wykonania

Włożyć do garnka: kukurydzę razem z wodą, 2 pokrojone w kosteczkę ziemniaki i szklankę bulionu. Gotować kilkanaście minut. Gdy kukurydza zmięknie i ziemniaki będą już ugotowane należy wszystko dokładnie zmiksować ( można też przetrzeć przez sito jeżeli ktoś bardzo nie lubi łupinek z kukurydzy). Do zmiksowanej masy dodajemy wszystkie przyprawy i mleczko kokosowe. Całość gotujemy do połączenia składników i zagotowania się. Dolać bulionu jeśli zupa jest zbyt gęsta. Przed podaniem posypać serem i ziarenkami kukurydzy, oprószyć pieprzem.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych