Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Krem z pora i suszonej gruszki

Opis wykonania

Połączenie pora i suszonej gruszki to mistrzowska inspiracja na lekką, letnią zupę-krem.

Krem z pora i suszonej gruszki - krok 1

Gruszki obieramy, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w cienkie plastry. Układamy na blaszce i suszymy w piekarniku przez 2 godziny w temperaturze 80 stopni.

Krem z pora i suszonej gruszki - krok 2

Pory dokładnie myjemy i kroimy w cienkie plasterki. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę 1x1 cm.

Szalotki kroimy w drobną kostkę.

Krem z pora i suszonej gruszki - krok 3

W garnku roztapiamy masło, dodajemy szalotki, pokrojone pory i szklimy.

Dodajemy bulion, pokrojone ziemniaki, przyprawy i gotujemy do miękkości przez ok. 30 minut.

Krem z pora i suszonej gruszki - krok 4

Zdejmujemy zupę z płyty grzewczej, dodajemy suszoną gruszkę i dokładnie miksujemy blenderem na gładką masę.

Dodajemy śmietanę, przyprawiamy do smaku.

Bosch do kuchni