Krem z pora i suszonej gruszki według Mateusza Gesslera
 
                                            6 porcji
120 min
Łatwe
Składniki
Krem z pora i suszonej gruszki według Mateusza Gesslera
Krem z pora i suszonej gruszki według Mateusza Gesslera
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
 
                        Gruszki obieramy, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w cienkie plastry. Układamy na blaszce i suszymy w piekarniku przez 2 godziny w temperaturze 80 stopni.
 
                        Pory dokładnie myjemy i kroimy w cienkie plasterki. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę 1x1 cm.
Szalotki kroimy w drobną kostkę.
Porada
Ustawiasz temperaturę palnika na wyczucie? Nigdy więcej! Dzięki płytom FlameSelect bez trudu wybierzesz i utrzymasz właściwą moc grzania.
 
                         
                        W garnku roztapiamy masło, dodajemy szalotki, pokrojone pory i szklimy.
Dodajemy bulion, pokrojone ziemniaki, przyprawy i gotujemy do miękkości przez ok. 30 minut.
 
                        Zdejmujemy zupę z płyty grzewczej, dodajemy suszoną gruszkę i dokładnie miksujemy blenderem na gładką masę.
Dodajemy śmietanę, przyprawiamy do smaku.
 
                                     
                                     
                                     
                             
                             
                 
                 
    -thumb.webp) 
                     
     
     
         
         
         
       
       
       
       
       
      
Komentarze