Krewetki marnowane z mango w sosie awokado
1 porcje
30 min
Średnie
5 (Ilość ocen: 2)
Szaszłyki z krewete i mango podawane z sosem awokado
Składniki
8 szt. krewetki
1/2 szt. mango
1/4 szt. papryczka chilli
1 szt. awokado
4 łyżka serek biały
3 łyżka sok z cytryny
6 szt. ząbki czosnku
1 garść natka pietruszki
2 łyżka oliwa
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
1 szczypta papryka w proszku ostra
2 łyżka koperek
Krewetki marnowane z mango w sosie awokado
Krewetki marnowane z mango w sosie awokado
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
1) Krewetki zamarynować w soku z cytryny, dodać drobno posiekane 2 ząbki czosnku, papryczkę chilli oraz natkę pietruszki
2) Mango pokroić w kostkę, przyprawić papryką ostrą
3) czosnek zamarynować w oliwie i chilli, lekko posolić
4) Papryczkę chilli pokroić na plasterki
5) Nadziewać na wykałaczkę krewetki, mango, chilli i czosnek
6) Awokado obrać i pokroić na kostkę, dodać serek, 2 ząbki czosnku, doprawić solą i pieprze, i zblendować na gładką masę. Dodać posiekany koperek.
7) Szaszłyki podawać z sosem awokado
Komentarze